A scapat de radar dovedind ca masina sa nu ajunge la viteza din amenda!

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Dupa ce a primit o amenda pentru ca a circulat cu 157 km/h, un sofer britanic s-a dus pana in panzele albe pentru a-si dovedi nevinovatia.

Esential

1.000 de lire sterline este valoarea amenzii pe care o risca Dale Lyle.
1.200 de lire sterline este suma pentru care soferul britanic a dat in judecata Serviciul Britanic de Camere de Viteza.

Dale Lyle, un sofer britanic, a fost atat de jignit in momentul in care a primit o amenda de viteza incat a facut tot posibilul pentru a isi dovedi nevinovatia. Britanicul a fost acuzat ca a circulat cu 157 km/h cu o Honda Civic de 1.3 litri, in ciuda faptului ca masina lui nu putea atinge acea viteza.

Desi Dale Lyle isi vanduse deja masina, acesta a facut un imprumut pentru a o cumpara de la noul proprietar si a supus-o unor teste efectuate de un organism independent, in speranta ca isi va dovedi nevinovatia. In urma testelor efectuate pe pista de la Millbrook, britanicul a obtinut un certificat care atesta faptul ca masina lui nu poate depasi 136 km/h.

Soferul britanic risca o amenda de 1.000 de lire sterline si suspendarea dreptului de a conduce pentru sase luni. In momentul in care acesta a prezentat rezultatele testelor efectuate asupra masinii sale, politistii au fost nevoiti sa isi retraga acuzatiile. Britanicul s-a dus in instanta pentru a-si recupera banii cheltuiti in scopul dovedirii nevinovatiei.

In declaratia sa pentru DailyMail, britanicul le da un sfat soferilor din intreaga lume: sa se indoiasca de viteza cu care au fost surprinsi de radar, mai ales daca sunt siguri ca sunt nevinovati.

Via | DailyMail

Taguri: Civic, Honda, amenda, radar

Comentarii (19)

  • amenda
    Indoi-m-as ca a primit amenda in dolari...
    1 0
  • @ je
    Valoarea amenzii a fost trecuta in dolari deoarece am preluat stirea de pe un site american. Am corectat valoarea in lire sterline.
    Va multumesc pentru atentie.
    1 0
  • e asa se arata radarele super performante mergi cu 60 si tiarata ca ai 80 :))))))) bune rau
    0 0
  • DailyMail
    Ce penali sunteti
    :))))) Pana acum vedeam articole traduse din dailymail doar pe libertatea sau cancan. Vad ca si voi ati ajuns sa ii plagiati. Vai si-amar de capul vostru....
    0 1
  • circotasul 1
    amenda
    da ala de la noi care a fost prins de radar cu 500 km/ora ? ati uitat ?
    1 0
  • 500km/ora
    dar traim in tara tuturor imposibilitatilor ati uitat?si pun pariu ca la noi nu ti lua nimeni in seama testele, nici o instanta
    0 0
  • robby_g
    nu va mai plangeti de mila..nu va ia nimeni cu japca!!
    mai bn v-ati abtine de la comentarii..ii dati "blana" cum prindeti 500m liber apoi sariti la gatul politistului k va ia painea de la gura..
    0 0
  • Nush ce are lumea cu voi???
    Salutare la toata lumea mie unu imi place tare mult sa gasesc cate un mail de la voi(automarket) citesc lucruri interesante ,deasemenea imi mai place sa citesc ce comenteaza lumea pe seama a ceea ce scrieti voi,dar de fiecare data exista cate unu care are ceva de comentat (parerea mea ca e acelasi) sincer pe mine unu ma cam scarbeste chestia asta....sfat: dc nu va convine nu mai citit si lasati dreaq oamenii sa si faca treaba asa cum pot si ei
    0 0
  • mowgli
    @ionut
    subscriu la commentu lui ionut.in loc sa aplaudati britanicu asta pentru curajul si pentru ingeniozitatea de care a dat dovada intro situatie prin care ati trecut sau veti trece si voi, voi sariti iarasi pe automarket.apucati-va de broderie, daca de masini nu aveti chef.

    si luati eexemplu de la omu asta.asa trebuie sa facem toti, nu sa facem p... mare degeaba pe net, ca nu rezolvam nimic
    0 0
  • De acord si eu cu ionut si mowgli.
    0 0
  • Am luat-o si eu cu radaru
    Judecatorul pur si simplu si-a bagat "ciocanelu" in drepturile mele cand am spus : Poza facuta cu aparatul radar nu reflecta functia de Autotestare indeplinita , de aceea conform legii metrologiei , citirea nu este valabila".
    EL a zis ca tot eu sunt vinovat ca am depasit cu 10 km/ora viteza. Ca sa nu pomenim ca desteptu de politai a mai si intrat cu masina in fata mea. Va inchipuiti ca daca aveam 120 km/h ... il spulberam cu Loganul lui cu tot. Si tot eu eram de vina.
    Nu conteaza de unde vin articolele de pe Automarket , atata vreme cat putem afla ceva util sau invata ceva din ele.
    Desigur , sunt unii care se cam plictisesc si gasesc nod in papura si cand nu este.
    Mai am si eu cateodata cate ceva de comentat , dar pentru aia exista blogurile personale , desteptilor.
    0 0
  • Spellcheck
    "isi vaduse deja masina".. bine ca nu si l-a vandut ca atunci chiar ca avea probleme.

    V-am mai zis si va mai zic... Romanian Proofing Tools costa vreo 300$ si are o optiune din aia... ia cum ii zice... Spell Check sau ceva de genul... sau macar faceti bine si luati-l de pe torenti, ca daca tot furati stiri, nu vad de ce nu ati fura un program. Tot in categoria furt intelectual se incadreaza.
    0 0
  • adry2486
    radare infecte
    ASA E BAIETI!!!RADARELE ASTA, MAI ALES DE LA NOI DIN SCUMPA TARA ROMANIA SUNT DE TOT RAHATUL...MAI ALES CUTIILE ALEA DE PE DN-URI.ASA E.DACA AVETI 59KM/H EL VA INDICA BINEINTELES 62-63KM/H.DECI E PROGR IN ASA FEL INCAT TOT FRAIERII ASTIA DE GABORI SA AIBA DE CASTIGAT.CE PUTEM FACE IN APARAREA NOASTRA?..IN TARA ASTA ...NIK .BYE
    0 0
  • Atentie
    Desi Dale Lyle isi vaduse deja masina - Desi Dale Lyle isi vanduse deja masina. Aloo, limba romana cu cine ati studiat? Cu femeia de servici?
    0 0
  • jungle
    stimati prieteni complexati de gramatica limbii romane.in caz ca nu ati observat, acesta este un site dedicat stirilor si pietei auto (automarket).Cred ca conteaza stirea si nu felul in care e scrisa.daca voi considerati ca e interesant ca cei de la automarket uita o litera, pe noi chiar nu ne intereseaza.atata ne duce capu sa deslusim ce au vrut sa zica.Nu inteleg de ce nu va angajati ca redactori.Propun celor de la automarket sa faca o sectiune "jobs".Deci inca odata, acesta e un site auto, nici decum un site dedicat gramaticii limbi romane.Daca vreti sa va simtiti ca in clasa a 7-a la ora de romana, sa infiintati un astfel de site.Am mai spus pe alt forum, faptul ca atrageti atentia celor de aici ca au uitat o litera nu va face mai destepti, deci nu stiu care e rostul.

    Da, stiu ca scriu gresit si chiar nu ma intereseaza.Si totul scriu legat intentionat.

    Felicitari celor de la automarket, eu va iubesc cu tot cu greseli.Faptu ca le faceti si le recunoasteti, dovedeste ca sunteti oameni simplii ca si noi, interesati de lumea auto.Iar daca ati chiulit la ora de gramatica a tovarasei profesoare, bravo voua,nu are nici o relevanta si nici nu va afecta industria auto in vreun fel,
    0 0
  • sunshine64sm
    Bravo !!!
    Felicitari ca a reusit sa demonstreze ca politia, chiar daca dispune de tehnologia cea mai avansata, nu este si neaparat corecta. Dar daca ar fi avut Veyron, ar mai fi reusit performanta ?!! Asa ca, morala este... stati blinzi in banca voastra si nu va luati super-masini super-bengoase cu exagerat de multi super-cai putere !!!
    0 0
  • spacial pt. Life
    Auzi bai Life... ai vreo problema cum si in ce fel se greseste gramatical sau tu ai o frustrare ca nu ai avut si tu o masina in toata viata ta de pamantean....
    0 0
  • Daca ai preluat stirea de pe un site american, de ce nu dai sursa? Scrii Daily Mail la sursa, deci minti.
    0 0
  • @ intrebari
    Dale Lyle isi vanduse masina si apoi a primit amenda. Pentru a isi dovedi nevinovatia, britanicul a cumparat inapoi masina si a testat-o la un organism independent.
    Site-ul american de pe care am preluat stirea a citat sursa ca fiind DailyMail. Tocmai de aceea am trecut si eu sursa DailyMail, dupa cum puteti vedea la sfarsitul articolului.
    Va multumesc pentru atentie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru