Abarth 695 Tributo Maserati - Scorpionul celebrează Tridentul la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.02.2012
Abarth va expune la Salonul de la Geneva o ediţie specială, botezată 695 Tributo Maserati. După cum o spune şi numele, modelul celebrează brandul Maserati.

Esential

180 de cai putere oferă Abarth 695 Tributo Maserati.
499 de exemplare Tributo Maserati vor fi produse.

Abarth nu putea veni cu mâna goală la Geneva. Divizia de performanţă Fiat va oferi fanilor săi o nouă ediţie specială, botezată de această dată 695 Tributo Maserati. Noua versiune, lansată la trei ani după Tributo Ferrari, păstrează un caracter exclusivist, Abarth promiţând că vor fi produse doar 499 de exemplare, toate personalizate cu materiale şi finisaje de înaltă calitate.

Potrivit comunicatului publicat de italieni, 695 Tributo Maserati încearcă să combine eleganţa confortului regăsit în interiorul unui GranTurismo cu manevrabilitatea unei maşini ce poate fi folosită zi de zi.

Bazată pe Abarth500C, ediţia specială foloseşte motorul 1.4 Turbo T-Jet, cu o capacitate de 180 cai putere, asistat de o transmisie automată cu padele pe volan.

Principalele modificări vin însă la nivel estetic, unde caroseria a primit culoarea Bordeaux Pontevecchio, o serie de ornamente cromate şi logo-uri specifice. Pachetul vizual este completat de un set de jante Neptun, de 17 inch, cu un design inspirat de cele regăsite pe modelele Maserati.

În spatele spiţelor din aliaj se ascund etrierele Brembo cu patru pistonaşe, fixate pe discuri de frână ventilate de 305 mm. Nu lipsesc amortizoarele speciale şi nici evacuarea de tip Monza, cu dublă terminaţie, modelată hexagonal pentru a reda designul regăsit pe modelele Maserati.

La interior, designerii au folosit piele Poltrona Frau, de culoare bej, şi o inserţie din fibră de carbon cu finisaj opac la nivelul planşei de bord şi al schimbătorului. Suprafaţa vitrată capătă o reflexie de culoare gri, mulţumită tratării UV-LUX a geamului. Habitaclul este întregit de volanul îmbrăcat în piele, cu inserţia steagului Italiei, şi de logo-uri dedicate.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Fiat 500
    Foarte tare masinuta asta. Chiar si fara editiile speciale.
    Clar, Fiat 500 este masina cu personalitate din gama constructorului italian.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru