Actionarii GM, suparati pe salariul sefului

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.06.2008
Rick Wagoner, CEO GM, a incasat in 2007 15.7 milioane de dolari, in conditiile in care compania a pierdut cateva miliarde.

Esential

15.7 milioane de doalri a castigat Rick Wagoner in 2007.

Intanirea anuala a actionarilor General Motors nu a fost cel mai fericit moment din toate punctele de vedere pentru gigantul american.

Dupa ce CEO-ul companiei, Rick Wagoner, a anuntat planurile drastice de restructurare, care inchide patru fabrici si posibil brandul Hummer, a venit randul boss-ului GM sa fie luat la rost. Actionarii au actionat dur la adresa lui Rick Wagoner, sustinand ca in conditiile in care compania are pierderi imense si merge din rau in mai rau nu se justifica primele si salariul imens incasat de omul numarul unu de la GM.

Rick Wagoner a incasat in 2007 suma de 15.7 milioane de dolari ca salariu si prime, mult mai mare decat anul precedent.

Actionarii GM au stabilit sa blocheze 75% din stocurile destinate premierii seniorilor companiei pana cand GM se va pune pe picioare.

Via | GM 

Taguri: GM

Comentarii (1)

  • george
    PRINDE ORBU`, SCOATE-I OCHII...
    Pai acu` se trezira si bizonii astia, dupa ce a luat omu` bistarii?! Anu trecut, GM a avut "crestere negativa" de 36 de MILIARDE de dolari si nu s-a vazut absolut nimic...Actionarii astia ai lu GM sunt cumva "senior citizens" cazati la sanatoriu fara TV, telefon si internet?
    BTW, pe nenea Bob Lutz nu-l strang putin de ceafa? Ca si ala e cel putin la fel de "competent" dar parca un pic mai bizon decat Wagoner: s-a apucat el sa povesteasca precum un bunicut intelept ca incalzirea globala e o gogorita, lasandu-l pe boss-ul mare in ofsaid ca pe ultimul fraier...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru