Actualul Citroen C3 se va vinde in paralel cu noua generatie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.10.2009
Citroen a anuntat astazi oficial ca productia modelului C2 a ajuns la sfarsit dar si ca actualul C3 se va vinde in paralel cu noua generatie dezvaluita la Frankfurt.

Citroen a anuntat oficial astazi ca actuala generatie a modelului C2 a iesit oficial din productie. Francezii spun adio modelului de clasa mini dupa 6 ani de existenta in care masina s-a vandut in aproape 630.000 de exemplare.

Motivul invocat de constructorul francez nu este nici pe departe cifra de vanzari ci nevoia de a face loc in gama noului DS3, model premium care va inlocui practic C2. Prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de luna trecuta, DS3 va fi disponibil cu doua motoare diesel si trei motoare pe benzina, cel mai puternic urmand sa dezvolte 150 de cai putere.

Odata cu anuntul incheierii productiei actualului C2, Citroen a declarat si ca va vinde modelul C3 regasit in prezent pe piata in paralel cu noua generatie, asteptata sa debuteze in Europa la sfarsitul acestui an. Actualul model isi va modifica insa numele in C3 Generation, urmand sa concureze cu actualele Fiat Punto Classic si Peugeot 206 Plus.

Citroen incearca astfel sa ofere publicului de pe anumite piete europene o alternativa ieftina, care sa ajute la reducerea efectelor crizei economice.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • femeile sunt singurele care se bucura.....eu detest masina asta
    3 3
  • Ce ma pot enerva acest gen de producatori.Sa lasi in productie asemenea dinozauri.Oricum mare lucru nu mai vand din asemenea vechituri.
    3 5
  • C2R2
    Ce se intampla cu C2R2 de raliu?
    Se va mai alerga pe aceste masini sau trece toata lumea la C4? :)
    0 0
  • Andrei
    challenger
    challenger...tu trebuie sa comentezi chiar la tot ?nu poti sa te abtii oleaca din comentarii fara rost si fara sens care nu intereseaza chiar pe nimeni...mai taci ca mam saturat de posturile tale...sunt toate subiective...ceea ce tie ti se pare hidos la altu poate parea frumos
    2 0
  • O miscare buna
    Pardon domnu' Challenger, aceasta masina s-a hotarat sa ramana in productie tocmai pentru ca se vinde. Si atata timp cat exista cerere, de ce sa se scoata din productie? Nu e o noutate, uitati-va la Octavia, Astra Classic sau Peugeot 206 care se vand in continuare si dupa mai bine de 10 ani de la lansare.
    Pe de alta parte, o masina noua nu inseamna neaparat ca tre' sa fie si fiabila. Sunt masini vechi foarte bune (de exemplu Opel Astra B sau Octavia). Asadar, daca taceai filozof ramaneai.
    3 0
  • c2
    pacat de c2 ca este o masina care imi placea.se conduce excelent si are un interior de exceptie in clasa mica.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru