Adio, Alfa Romeo 159!

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 03.09.2011
Alfa Romeo 159 va ieși curând din producție după șase ani de carieră și va fi înlocuită cu... nimic!

Modelul de clasă medie din gama Alfa Romeo este retras discret. Producția modelelor 159 sedan și 159 SW va fi oprită la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. După șase ani de carieră, acest model apreciat va fi înlocuit cu... nimic. Giulia, modelul care ar fi trebuit să înlocuiască 159, a fost amânat pentru 2013, iar viitorul este incert mai ales de când grupul Fiat s-a asociat cu Chrysler.

După retragerea modelului Alfa 159, gama producătorului italian va fi alcătuită doar din modele MiTo și Giulietta. Clienții care vor dori să cumpere un 159 vor trebui să se mulțumească cu ce stocuri se mai găsesc la dealeri.

Uzina Alfasud de lângă Napoli va începe producția pentru a treia generație a modelului Fiat Panda după încetarea producției modelului 159.

via | Unica Strada

Comentarii (18)

  • Pacat
    Pacat, era o frumusete de masina.
    Mare prostie asocierea cu Chrysler, pt mine cel putin, dar cand vezi un 300C sub denumirea de 'Lancia Thema'...bleah
    40 7
  • Mda..
    Una dintre cele mai frumoase masini..
    47 2
  • atentiune lume......
    acum vine grupul VAG cu aberati de genu 'sub umbrela noastra Alfa Romeo isi poate diversifica gama de modele si va avea sustinerea noastra permanenta......'
    daca Fiat cade in plasa sa dus cu grupul italian nemti urmand sa dea tarcoale si la Chrysler.......
    Dragi cititori.....mesaju de mai sus este doar o ipoteza personala(totul e fictiv deocamdata)deci trebuie luat ca atare........
    o zi buna....
    24 3
  • sau un "chrysler" freemont...se pare ca vezi doar dintr-o singura directie
    6 1
  • Mircea
    eu nu inteleg de ce nu retrag Fiat Linea sau Fiat Sedici care sunt modele mult mai vechi? Nu inteleg ce este cu graba asta sa scoata de pe piata 159
    17 1
  • Nu e rau nici in 2013 sa apara Giulia, pacat, Fiat a cheltuit multi bani cu preluarea pachetului majoritar la Chrysler si scoate modele noi odata la 8 ani, noul Panda, al 3-lea face-lift pt Punto care va trebui sa-l mentina inca vreo 2,3 ani plus modele rebranduite de la americani, mie unul nu-mi place deloc directia pe care a luat-o Fiat in Europa, global o fi bine pt ei, speram macar cu Alfa sa faca ceva deosebit, Giullieta si Mito nu sunt suficiente
    14 0
  • ?
    astept o revenire spectaculoasa si sa dea o lectie de desing unor marci cu renume
    9 2
  • retragerea modelului 159 este benefic pentru Alfa...
    Suna dur insa nu exista o alta optiune in acest moment. Alfa 159 impreuna cu Brera/Spider imparteau componente cu modele General Motors. Platforma Sigma a celor de la GM, din care este derivata platforma Alfei 159, nu mai poate fi adaptata in continuare tehnologiilor FGA. Practic 159 a murit odata cu ruperea aliantei FIAT - GM, moment in care continuitatea tehnologica nu mai putea fi asigurata. Chrysler Group, aflat sub patronatul FGA, trebuie sa se alinieze unei politici de tehnologii comune. Cum preluarea Chrysler s-a intamplat destul de rapid, platformele comune nu se pot realiza chiar in acelasi timp. FGA a facut eforturi imense pentru a rentabiliza Chrysler si pentru a deveni actionar majoritar. Din acest motiv resursele au fost mai reduse pe partea de dezvoltare. FGA a ales sa retraga din productie modelele dezvoltate cu GM pentru a se concentra pe viitor. Giulia este dezvoltata pe platfoma alungita C-Evo a FGA care este impartita si de viitoarele Chrysler Sebring (200) si Dodge Avanger. Practic Giulia pentru Alfa va trebui sa fie un model 100% de succes. Au o singura sansa pentru a recupera anul in care nu vor fi prezenti pe piata cu un model in clasa medie si nu cred ca isi vor permite sa dea gres. Acesta este si motivul pentru care Marchione a amanat lansarea Giuliei pentru 2013. Oricum, 2013 este anul care va aduce in portofoliul casei Alfa Romeo 3 modele noi impreuna cu facelift-uri pentru Mito si Giulietta.

    159 este inca o masina foarte reusita si bine primita in piata vest europeana. Merita un facelift si inca vreo 3 ani de prezenta in piata insa o astfel de miscare ar fi insemnat investitii intr-un produs care nu mai putea fi oricum dezvoltat.
    23 1
  • -rolf-
    Alfa 159 - Alfa Giulia
    Pentru imaginea marcii - care tinde spre a fi premium - faptul ca ramai cu doar doua modele nu este tocmai bine. Nu cred ca o vulpe ca si Marchionne nu-si da seama de asta, probabil ca vor mentine AR 159 pe piata pana in 2013 cand va fi gata Giulia.
    Nu poti fi premium daca iti lipseste din portofoliu tocmai un model de clasa madie!
    10 3
  • ei e premium si sportivi da' au motoare cat sa se bata cel mult cu renault clio sport, gti si d'astea marunte!
    10 12
  • Alfa a fost prezenta mai mereu pe segmentul asta si tocmai faptul ca acestei masini i s-a spus stop! eu zic ca e cam naspa pentru Fiat. Era poate dovada de maturitate a marcii si a demonstrat ca o Alfa nu inseamna neaparat probleme. Am avut norocul sa conduc asa ceva si mi-a placut foarte mult.
    Oricum eu nu cred ca vor trece mai mult de 2-3 ani si vom avea un urmas. Un lucru e insa sigur: industria auto a pierdut o frumusete.
    19 1
  • Pitivul
    Alfa Romeo Brera si 159 cele mai frumoase masini din gama Alfa!
    17 0
  • tok-tok
    Nu e totul pierdut, apare 4C
    7 2
  • Anonima Lombarda
    Prima oara cand am intalnit o 159 in trafic era sa o tamponez (la un sens giratoriu) am ramas blocat, pur si simplu o admiram, am uitat ca mai trebuie sa si conduc!!! asa un impact a avut masina asta asupra mea cand am vazut-o . nu am patit in viata mea asa ceva. o capodopera de arta. sper sa primeasca un loc bine meritat in istoria auto
    16 3
  • @anonima
    va primi: cea mai grea din clasa ei la momentul lansarii!
    3 16
  • schumi
    Alfa 159...
    Sa privim si partea plina a paharului. Poate mai scad preturile la SH si ma invart si eu de una la anul. :-)
    5 0
  • Ce e bun are si un sfarsit. Vedeti si Bentley Arnage cum a iesit
    din productie si a fost inlocuit de catasrofa de Mulsane. Asa si Alfa...a fost o masina prea frumoasa si buna ca sa se faca pe banda.
    7 1
  • 159
    Mai merita inca cel putin un an de productie.
    Momentan, cel mai frumos sedan si break de pe piata. Asteptam Giulia, la cat e de exigent Marchione ma astept sa fie cel putin la fel de frumoasa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru