Aeroportul din Frankfurt are staţie de încărcare în parcare pentru vehiculele electrice

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 29.11.2010
Un garaj al terminalului 1 de la Aeroportul din Frankfurt este echipat cu un port pentru încărcarea vehiculelor electrice. Pentru moment, alimentarea acestor vehicule este gratuită.

Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt, a realizat un port de încărcare pentru vehiculele electrice în cadrul parcării de la Terminalul 1. Punctul de încărcare este dezvoltat alături de cei de la Mainova şi oferă energie electrică în mod gratuit, singura condiţie pentru deschiderea portului de încărcare fiind trimiterea unui SMS pentru a preveni fraudele. Pe viitor, sistemul ar fi monetizat, dar acum se va încerca atragerea unei baze de clienţi.

Staţia de încărcare oferă un conector OEM cu şapte pini şi furnizează energie ecologică, spun oficialii Mainova. Portul de încărcare este găzduit de secţiunea P4 a garajului din cadrul aeroportului din Frankfurt. Oficialii aeroportului nu au specificat dacă vehiculele electrice vor plăti sau nu parcarea în cadrul facilităţii pe care o administrează.

Aeroportul din Frankfurt este prima instituţie de acest gen care oferă energie electrică gratuită pentru vehiculele electrice. În schimb, o serie de restaurante de tip fast-food din Statele Unite ale Americii au implementat deja o reţea de încărcare a vehiculelor electrice, iar ideea ar putea fi preluată de unele mall-uri, care ar putea să o folosească cu mai multă uşurinţă.

Via | AutoNews

Comentarii (3)

  • asta e reclama ascunsa la leaf :) Sunt tare parsivi si vom plati cu totii trecerea la masinile electrice cu varf si indesat si vom regreta naivitatea cu care am crezut toate gogsile....
    6 9
  • relax
    tu n-ai sa platesti nimic

    la fel si somerii, homeleshii, asistatii sociali, copii de bani gata si cei pana in 18
    3 2
  • da, sigur, si marmota imbraca ciocolata'n staniol.... toti o sa platim de o sa ne iasa ochii...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru