Alfa Romeo ar putea crea un SUV pe platforma lui Jeep Grand Cherokee

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.09.2009
Alfa Romeo ar putea oferi un SUV bazat pe Jeep Grand Cherokee pentru a avea o cota de piata mai mare in Europa si pentru a reintra pe piata din SUA.

Italienii de la Alfa Romeo ar putea sa construiasca un SUV pe o platforma Jeep, cel mai probabil cea a lui Grand Cherokee. Modelul ar putea fi intitulat CXover si va prezenta limbajul de design actual al marcii italiene aplicat pe o caroserie americana. Americanii de la Car And Driver au creat o imagine prelucrata digital in acest sens, care prefigureaza acest model.

Motivul pentru care Alfa Romeo ar intra pe acest segment este simplu – producatorul italian doreste o cota de piata mai mare in Europa, si ar putea reintra cu succes pe piata din Statele Unite ale Americii. Pentru a avea succes pe ambele piete, are nevoie de o gama completa, care include si un SUV. Bineinteles, caracterul sportiv al marcii italiene va fi imprimat si acestui model, fara de care acesta nu ar atrage la fel de multi clienti.

Avand in vedere ca americanii de la Chrysler au dezvoltat deja noul Jeep Grand Cherokee, cunoscut pentru abilitatile sale off-road, italienii de la Alfa Romeo trebuie doar sa preia platfoma acestui model si sa o modifice pentru a oferi si performante pe sosea si pentru a rivaliza modelele BMW X5, Volkswagen Touareq, Audi Q7 si Mercedes-Benz ML.

Propulsoarele folosite de viitorul Alfa Romeo CXover ar putea proveni atat din gama Chrysler, cat si din gama Alfa Romeo, motorizarile puternice pe benzina fiind excluse in favoarea diesel-urilor performante.

Via | CarAndDriver

Comentarii (3)

  • Sper ca nu vor produce un SUV, nu cred ca se potriveste caracterului Alfa Romeo. Daca totusi o vor face, sper sa arate altfel :)
    10 1
  • ....
    Arata bine poza din imagine
    5 4
  • kitsch
    este un kitsch oribil...alfa 8c competizione este poate cea mai frumoasa masina din lume, insa e unica, are dimensiunile si proportiile gandite anume pentru ea. alfa mito este o reinterpretare destul de reusita a lui 8C, insa pe niste proportii destul de asemanatoare, si cu toate astea, tot nu e la fel de reusita.
    ori sa pui "pielea" lui 8c pe un SUV, in felul asta e o crima la adresa simtului estetitc

    sunt insa aproape 100% sigur ca daca va aparea un SUV alfa, baietii vor gasi un design inspirat din 8c, insa adaptat dimensiunilor, proportiilor si scoupului unui SUV
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru