Alfa Romeo ar putea lansa un SUV compact în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.01.2011
Alfa Romeo ar putea lansa două SUV-uri în următorii trei ani, unul dintre acestea fiind prefigurat de conceptul Kamal, în timp ce al doilea este bazat pe Giulietta.

Potrivit australienilor de la GoAuto, Alfa Romeo va realiza un SUV compact bazat pe Giulietta în 2012. La scurtă vreme de la debutul respectivului model, italienii vor lansa modelul Giulia, înlocuitorul lui 159. Primul model Alfa Romeo cu capacităţi off-road va aparţine segmentului premium al pieţei de SUV-uri compacte, deci se va lupta cu modele precum BMW X1, Audi Q3 şi Mercedes-Benz BLK. Deşi oficialii Alfa Romeo recunosc că lansarea unui SUV implică, într-o oarecare măsură, diluarea spiritului sportiv al mărcii, acest lucru se întâmpla acum doar pentru puriştii Alfa şi vine cu beneficiul creşterii vânzărilor.

În 2014, cei de la Alfa Romeo vor lansa un SUV mare, despre care se spune că va fi bazat pe Jeep Grand Cherokee. Respectivul model va avea ulterior şi o versiune Maserati care va fi animată de un motor V12 de la Ferrari. Ambele modele au fost prefigurate de câte un concept în 2003 – anume Alfa Romeo Kamal şi Maserati Kubang. Nu este clar dacă SUV-ul Maserati va folosi în continuare platforma celor de la Jeep, dar sunt şanse mari ca acest lucru să se întâmple din moment ce italienii nu au altă platformă la îndemână pentru asemenea aplicaţii.

Cei de la Alfa Romeo s-au gândit şi la pasionaţii înfocaţi ai mărcii, care vor primi un succesor al lui Spider în 2013. Modelul este prefigurat de conceptul 2uettottanta prezentat la ediţia din 2010 a Salonului Auto de la Geneva.

Dat fiind existenţa unui viitor succesor al lui Alfa Romeo Spider, ne putem aştepta şi la un succesor al lui Brera. Managerul general al mărcii Alfa Romeo în Australia – Andrei Zaitzev, a declarat că puriştii Alfa Romeo sunt oricum puţini la număr şi că majoritatea sunt pasionaţi de modelele lansate în urmă cu 20 sau chiar 30 de ani în urmă, neavând nicio legătură cu gama actuală a producătorului din Milano.

Via | GoAuto

Comentarii (4)

  • ...
    Cred ca mai bine ar lucra un pic la ceea ce tine de imaginea lor privind fiabilitatea masinilor lor. Mai intai sa castige increderea potentialilor clienti si apoi sa apoi s amearga spre extindere. DEocamdata cred ca alfa romeo vinde prea putin pt a se gandi la alte modele.

    Sper si cred ca vor fi in cele din urma o marca care se va vinde. Insa,daca reusesc acest lucru, imi doresc e sa nu isi piarda din exclusivitate si originalitate.

    Ideea cu un succesor al lui Spider mi-ar placea sa o vad indeplinita. Ar iesi ceva frumos zic eu:D
    2 4
  • Compormisul
    Asa cum manelistii sunt compromisul fara de care un post TV nu face audienta , SUV-ul este compromisul fara de care un constructor auto nu poate face profit .
    De aceea marci care nu numai ca nu au nimic in comun cu segmentul ba chiar alaturarea numelui lor cu particula SUV este oarecum in antiteza, apeleaza la acest compromis pentru supravietuire.
    8 0
  • oare?
    oare Alfa are nevoie de ''jipulete'' .....sa se uite si la alti constructori recreationali nparaleli cu segmentul SUV si-i destul pentru viitorul modelului Alfa.
    2 2
  • george
    SUV EXCLUSIV BAZAT PE CHEROKEE? WHAT A LAME JOKE...
    Ca sa nu mai spunem ca decizia de a construi "gipuri" este cat se poate de nefericita...In curand intra in vigoare pragul de CO2...Alfa a intrat in linie dreapta spre grupul VAG...
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru