Alfa Romeo pregătește o versiune GTA a lui 8C Competizione

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.05.2010
Alfa Romeo 8C Competizione va beneficia din acest an de o versiune GTA care vine cu 50 CP în plus și 150 de kilograme în minus față de varianta de bază.

Esential

500 de cai putere va dezvolta versiunea GTA a lui Alfa Romeo 8C Competizione.

După ce trei dintre cele mai importante case de design din Italia (Pininfarina, Zagato şi Bertone) le-au făcut cadou celor de la Alfa Romeo câte un concept cu ocazia împlinirii centenarului mărcii italiene, producătorul din Milano plusează şi anunţă lansarea unei versiuni GTA a lui 8C Competizione.

Modelul va fi prezentat în premieră mondială în cursul acestui an, Alfa Romeo urmând să producă doar 100 de exemplare din serie limitată 8C GTA. Cea mai puternică versiune a celui mai rar întâlnit model Alfa Romeo contemporan va dispune de acelaşi motor V8 de 4.7 litri precum varianta de bază, acesta fiind însă recalibrat pentru a dezvolta 500 CP (cu 50 CP mai mult). Și cutia va fi ușor modificată, transmisia automată cu șase trepte urmând sa fie optimizată pentru performanțe superioare.

În plus, Alfa 8C GTA va beneficia de multe elemente din fibră de carbon care vor scădea masa proprie a modelului italian cu 150 de kilograme. În aceste condiţii, modelul va ajunge la doar 1450 de kilograme, subliniind corect originea acronimului GTA: Gran Turismo Allegerito.

via | Unica-Strada

 

Comentarii (4)

  • Ienăchiţă Văcărescu
    "GTA: Gran Turismo Allegerito"

    GTA: Gran Turismo Alleggerita.
    4 0
  • schumi
    8C GTA.
    Il asteptam pe Nurburgring, ca sa fie in pas cu moda actuala :-).
    4 2
  • valentin
    superb
    8C = CEA MAI FRUMOASA MASINA DIN LUME
    7 3
  • BOMBA SEXY!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru