Alfa Romeo va produce maşini în China alături de Guangzhou

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.11.2011
După ce a încheiat un joint-venture cu Fiat pentru producerea modelelor italiene în China, Guangzhou vrea să creeze şi exemplare Alfa Romeo pentru piaţa din Ţara Marelui Zid.

Esential

140.000 de maşini plănuieşte să producă joint-venture-ul Guangqi Fiat.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că piaţa auto chineză este un tărâm al făgăduinţei pentru toţi constructorii auto. Dat fiind potenţialul său enorm de a absorbi maşini noi, tot mai multe branduri auto îşi concentrează efectivele pe piaţa asiatică. Fiat nu putea face excepţie.

Italienii au anunţat primul lor joint-venture cu chinezii de la Guangzhou Automobile Group, joint-venture care va da naştere unei noi companii, botezată Guangqi Fiat. Aceasta va fi responsabilă de producţia modelelor Fiat pentru piaţa din China, primele maşini fiind programate să iasă de pe linia de producţie în iulie 2012.

Zeng Qinghong, preşedintele Guangzhou Automobile, a declarat că parteneriatul va permite noii companii să producă şi maşini Alfa Romeo pentru piaţa din China. "După ce am discutat cu acţionarii am decis ca, pe lângă brandul Fiat, să introducem şi marca Alfa Romeo în structura noului joint-venture. Încă nu am stabilit un termen concret, însă ţintim viitorul apropiat."

Noul joint-venture creat între Fiat şi Guangzhou are în plan o producţie anuală de 140.000 de vehicule.

Cu timpul, potrivit declaraţiei şefului Guangzhou, noul constructor se va dezvolta "într-un multi-brand cu mai multe produse diferite".

via | carscoop

Comentarii (22)

  • Aveti mila fata de copiatorii lumii!
    Au avut un inceput prost, apoi toti ne incredem in eel
    1 4
  • @
    Merita sa ajunga in china, si sa dispara din Europa !!!
    Priviti cat de urat poate fi modelul din imagine... zici ca au copiat SEAT LEON si l-au deformat, i-au trantit o pereche de leduri, si voila... uratenie cu spume.
    9 50
  • scorpyonVag
    urat??? maaaaree p***t esti! bate-te peste gura ca faci numai pacate!
    32 8
  • @ScorpyonVAG
    Inainte sa faci astfel de afirmatii ar trebui sa ai idee despre ce vorbesti. Altfel nu imi explic de ce ai vrea sa dispara din Europa o marca cu 100 de ani de istorie. Alfa Romeo alaturi de marci precum Opel, Mercedes, Peugeot, Chevrolet si alte cateva sunt entitati care au scris istoria automobilului decenii la rand si care isi merita locul in orice colt al lumii.

    Cand spui ca Giulietta a copiat Seat Leon ma impingi spre prejudecati legate de varsta ta frageda. Seat Leon a fost desenat de fostul designer sef al Alfa Romeo, Walter de Silva. Acelasi care a desenat Alfa 147, model ale carui linii sunt urmate de catre Giulietta in calitate de succesor.
    32 5
  • @ScorpyonVAG
    esti cel mai mare re***dat posibil! cel mai bine ar fi sa dispari tu cu toate vw-urile ce te inconjoara!!! daca nu iti place tie o marca asta nu inseamna ca trebuie sa te bagi ca musca in @at si comentezi aiurea.
    28 7
  • !
    ce sa zic cam nashpa sper sa nu fie asa...chinezii fac multe dar la calitate...nu stiu ce sa zic vom vedea
    1 2
  • @ScorpyonVAG
    bai desteptu-le! sa comentezi atunci cand vw va invata cum sa faca o masina! in momentul de fata nu au nici 10% din prestanta, finetea, si placea de a conduce o Alfa Romeo!
    25 7
  • @ScorpyonVAG
    Domnu ScorpyonVAG sai iti bagi firma VW undeva .Am condus si VW si nu un model mai multe, dar si Alfa si sincer nu se compara la condus. Ca tie nu iti place numai comenta aiurea, lasa si alti sa traiasca pe langa voi marii fani de VW la mana a doua. Condu si tu masina italiana si ai sa vezi ce inseamna un motor bunicel ajutat de o cutie de viteze bine etajata. Nu sunt fan Alfa dar deja nu va mai pot vedea cum totul se rezuma doar la VW. Dar tie iti este bun si un VW UP! ca si asa vad ca esti foarte incantat de lansarea lui, daca nu un VW Lupo ca e mai ieftin .
    Hai Pa
    23 4
  • Fanii VW sunt cei mai inteligenti...:))))))))))))))))))))))))
    15 1
  • scorpionul ala e clar cu capul! nu sunt fan Alfa, o respect si imi plac multe modele de la Alfa Romeo dar niciodata nu as putea fi fan vw!!! am condus destule masini si m-am oprit la una(nu conteaza care). ce pot sa spun e Alfa e deosebita la condus, o masina in care te simbi bine, e placuta la condus, e foarte stabila, confortabila si eleganta. numai bine aceste marci pt ca urmatoarea mea masina va fi cu singuranta o Alfa Romeo!
    8 4
  • "am condus multe masini" wow si din toate doar alfa a fost foarte stabila? :)) nasol pt tine! confortabila?? sigur ai condus o alfa?(chiar nu fac bascalie cand te intreb asta, alfele numai confortabile nu sunt! cum ai luat o mica groapa cum o simti pana in rinichi, dc stai in dreapta ai genunchi in gura-156&friends samd)
    5 14
  • Pentru mine...
    ...159 e o broasca cu 6 ochi pe 4 roti.
    iar interiorul ce sa mai zic de el.

    SCORPIONVAG RULZ!!!
    4 23
  • ...pt ultimii 2 frustrati de sus!
    e clar ca nu ati atins nici macar cu degetul o Alfa! nici vorba sa o conduceti dar totusi aveti nesimtirea sa comentati in punga. chiar nu inteleg frustrarea si invidia asta la romanul de rand....
    15 6
  • Cei cu manutele rosii nu stiu ca...
    ...GUSTURILE NU SE DISCUTA!!!!!!!!!
    Iar 159 chiar e urata, nu stiu ceva place.
    4 21
  • Bine... Dar Giulietta e o frumusete.
    5 3
  • DJ Boros
    hai ma serios
    "chiar nu inteleg frustrarea si invidia asta la romanul de rand...."

    Asta zici ca e luata dintr-o manea. :) Sa inteleg ca daca nu iti place Alfa si Fiat esti automat fan VW. Si daca zici ceva de rau esti catalogat drept prost pentru ca numai el fanul Fiat stie mai bine si mai multe. Hai sa va zic ceva : MA @@@ pe VW, Fiat si AlfaRomica ce parere aveti despre asta.

    VW = cea mai plictisitoare si insipida marca auto din lume
    Fiat= niste cazane incropite din piese vechi
    Alfa = cazanele de la Fiat vopsite mai frumos

    Este DOAR parerea mea. Traducere: E decat parerea mea.
    6 19
  • @
    Ce imi place cand imi sar macaronarii in cap =))
    Eu sunt cel ce sunt, si sunt unul singur in univers. Nu ma cobor la nivelul vostru ca dau de petrol, si din acest motiv urasc alfa romeo.
    Ce design frumos are ? Eu chiar nu va inteleg. Si in afara de design, sa nu mai vorbim de celebra fiabilitate pe care o au. Eu inca nu am vazut o Alfa de 20ani sa mearga pe drum, insa un AUDI, un VW am vazut.
    7 25
  • scorpyonVAGinal
    Sunt sigur ca tu esti cel care ti-ai dat vot pozitiv la comentariu.Si vei mai primi unul probabil de la lorinczi.thomas!cu atatea vei ramane!:))))
    15 4
  • @
    Sper ca stii ca ***** sunt majoritari ? =))
    1 9
  • ScorpyonVAGinal
    cine sunt majoritari? tu ma intrebi pe mine sau este o afirmatie?Sunt sigur ca ai vrut sa pui '' punct'',adika sa ma convingi de lucrul asta.Se vede totusi ca ai lipsit la cateva lectii de gramatica...si totusi esti atat de greu de cap inkat nici macar nu ai putut sa prinzi din mers:))))
    3 2
  • E clar...
    in comentariul cu 159, sute de manute rosiiiiiii.
    in comentariul cu Giullietta, mai mult manute verzi...
    ...deci se vede ce fel de oameni sunt aici...
    0 0
  • ntz ntz ntz
    Scorpyon, mai tii minte cand te-am avertizat sa-ti filtrezi bine de tot expunerile ca altfel te vei trezi cu o avalansa de laturi in cap?...Consulta arhiva, ca sa vezi ca asa ti-am recomandat sa procedezi. N-ai vrut sa ma asculti...Nici eu nu agreez Alfa Romeo sau altceva de la Fiat Group, dar n-o sa ma apuc niciodata sa le denigrez avand in vedere ca emblema mea favorita, SAAB, a stat la baza primei masini din viata mea de care m-am amorezat (Lancia Delta) si a colaborat excelent cu FG pentru plamadirea proiectului " type four chassis " - editia din 21.09.1989 Top Gear a comparat pe sosea aptitudinile lui Alfa Romeo 164, Lancia Thema si SAAB 9000 si a ajuns la concluzia ca modelul suedez era cel mai performant din cadrul platformei comune (a lipsit din test Fiat Croma, dar era suficient ca participau celelalte doua italiene), propunand de departe cel mai atractiv interior si bord, urmat de Alfa, asa ca nu era nevoie sa satanizezi aceasta marca ISTORICA; incearca sa fii mai atent pe viitor, ca sa nu te vaneze balaurii :D
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru