Alianta BMW-PSA Peugeot-Citroen continua

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 08.08.2009
PSA Peugeot-Citroen si BMW doresc sa formeze o alianta pentru a dezvolta o noua platforma pentru viitoarele automobile fabricate de cei doi mari constructori.

PSA Peugeot-Citroen si BMW au colaborat in trecut la realizarea unor propulsoare pe benzina, iar cei doi producatori de automobile doresc sa continue aceste proiecte. Ei vor sa prelungeasca aceasta relatie si sa dezvolte in comun o viitoare platforma si parti componente pentru noile automobile.

Directorul executiv al constructorului bavarez, Norbert Reithofer, a sugerat ca BMW reflecta deja la o relatie mai apropiata cu PSA Peugeot-Citroen. Cei doi producatori duc momentan negocieri preliminare asupra initiativelor cu privire la viitoarea platforma si la partile componente ce urmeaza a fi dezvoltate in colaborare.

In cazul unei intelegeri, componentele create vor fi utilizate la fabricarea hatchback-urilor din clasa mica a celor de la PSA, iar cei de la BMW le vor utiliza in procesul de productie al gamei Mini. Se pare ca o alianta puternica va lua nastere intre PSA si BMW, insa niciuna din companii nu se va opri aici. Oficialii celor doua firme au declarat ca se vor implica si in alte proiecte cu diferiti constructori de automobile.

via | leftlanenews

Taguri: , BMW, Citroen, PSA, Peugeot, alianta

Comentarii (5)

  • Stelian_Opincariu
    O alianta profitabila consider eu...................
    7 5
  • alianta cu**lui o consider eu.se baga in seama psa-ul
    3 10
  • Aha
    Ce draq face PSA ? Se amesteca cu pleava ?! Astia de la bmw sa-si vade de manelistii lor !
    6 1
  • @alex...
    mare prost mai esti mai omule.... dai si tu cu batul in balta. Asta e un forum auto nu o discutie din spatele blocului. Mare fan BMW sunt si eu, dar nu sunt nici manelist, nici cocalar, asa ca pastreaza-ti ideile! Incuiatule.
    1 3
  • adaptare=supravietuire
    Singurul care are nevoie de aliati este BMW, deoarece le-au scazut vanzaril drastic in ultima perioada de timp. Practiarea de preturi exorbitante pentru masini lipsite de dotari doar pentru a obliga cumparatorul sa dubleze valoarea masinii cu cateva dortari, e o strategie ce trebuia schimbata pe vreme de criza. Nu au fost flexibili la schimbare. PSA vinde in continuare fara probleme si nu are nevoie de nici un ajutor. Au masini fiabile, cu dotari echilibrate si la preturi pentru toate buzunarele.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru