Alianta electrica intre Mitsubishi si PSA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 16.06.2008
Marcile franceze Peugeot si Citroen vor primi tehnologie electrica dezvoltata de Mitsubishi.

Esential

2010 este anul in care va fi lansat primul model suta la suta electric Mitsubishi.

In cursa dezvoltarii vehiculelor electrice, producatorii auto cauta sa intemeieze aliante in vederea reducerii costurilor si cu scopul de veni cat mai curand cu solutii tehnologice.

Exemplele sunt nenumarate, Toyota are o colaborare cu Matsushita, Volkswagen cu Sanyo iar mai nou, PSA Peugeot-Citroen cu Mitsubishi. Marcile franceze Peugeot si Citroen vor beneficia de patentul tehnologic al bateriei electrice dezvoltate de Mitsubishi.

Pana in prezent, Mitsubishi a pus la dispozitia grupului PSA platforma SUV-ului Outlander, iar de acum producatorul nipon va alimenta poroducatorii francezi cu tehnologia necesara viitoarelor modele electrice.

Peugeot si Citroen vor beneficia si de tehnologia care previne supraincalzirea bateriilor sau tehnologia convertire a energiei electrice in cai putere. Mitsubishi este lider in procesul de dezvoltare al unui vehicul suta la suta electric, in 2010 fiind anuntata lansarea acestuia.

Modelul electric Mitsubishi se va baza pe actualul i-Car, care se vinde in Japonia si care este propulsat de un motor cu trei cilindri de 700 cmc.

Versiunea electrica va fi disponibila cu o baterie pe litium-ion, care va alimenta un motor electric montat pe puntea spate a vehiculului.

Via |MotorAuthority 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru