Alonso a luat taurul de coarne

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 14.05.2006
Spaniolul de la Renault s-a aflat la conducerea MP al Spaniei pe tot parcursul cursei, invingand fara probleme in fata lui Michael Schumacher.
Fernando Alonso a reusit sa bifeze inca o victorie in acest sezon, de aceasta data in fata propriilor suporteri. Alonso a realizat un galop de sanatate, depasindu-l fara nici un fel de probleme pe Michael Schumacher, caruia nu i-a mai ramas decat sa isi adjudece locul al doilea, prin depasirea la boxe a lui Giancarlo Fisichella. Sa vedem insa cum s-au desfasurat ostilitatile astazi, la Barcelona.

Traditia ultimelor curse a continuat si la Barcelona, unul din piloti fiind retrogradat pe grila de start. De aceasta data a fost vorba de Jacques Villeneuve, care a pornit ultimul din cauza schimbarii motorului. Se anunta o lupta interesanta intre prima si a doua linie de start, adica intre pilotii francezilor de la Renault si cei ai italienilor de la Ferrari.

Si totusi, pozitiile s-au pastrat dupa primul viraj, niciunul dintre cei patru neriscand un atac decisiv care ar fi putut avea consecinte grave. In schimb, Kimi Raikkonen a reusit un start excelent, urcand de pe pozitia a noua pe a cea de-a cincea. Fernando Alonso incepea sa se desprinda in fata, turul al saptelea gasindu-l la 7.2 secunde de principalul sau rival, Michael Schumacher. Diferenta s-a marit in fiecare tur de atunci incolo, Alonso simtindu-se ca la el acasa pe circuitul de langa Barcelona.

Montoya, una din dezamagirile crunte ale calificarilor, abandona dupa 15 tururi, acesta neputand reveni in pista dupa ce rotile din spate i-au ramas blocate pe iarba. La prima intrare la boxe, Schumacher a facut primul pas spre revenirea in cursa depasindu-l prin strategia abordata pe Fisichella.
Ramanea un singur obstacol, spaniolul Alonso, aflat la 10 secunde in fata, care insa se indeparta usor, in medie cu 0.1 secunde pe tur
. Mai mult, Fisichella era presat din spate de Massa, lucru care l-a facut sa iasa de pe pista, fara urmari grave. Ralf Schumacher a fos urmatorul pe lista abandonurilor, acesta intrand la boxe dupa unele probleme tehnice.

Totul ramanea sa se decida la a doua intrare la boxe, insa spaniolul Alonso parea sa se desprinda in castigator, in acel moment aflandu-se la nu mai putin de 13.6 secunde de Schumacher. Alonso a intrat primul la realimentare, in timp ce germanul de la Ferrari parand ca mizeaza totul pe cateva tururi rapide realizate inainte sa intre, la randul sau, la boxe. Schumacher a ramas pe circuit 6 tururi in plus, care nu i-au ajuns insa germanului pentru a se apropia decisiv de Alonso. Diferenta dintre spaniol si Schumacher, dupa ce ambii au intrat la boxe, era de 12.1 secunde, iar primele pozitii in cursa erau deja stabilite cu 20 de tururi inaintea finalului Marelui Premiu al Spaniei. Asa a si fost, pana la final neexistant nici o problema pentru Alonso de a se indrepta spre prima pozitie, depasindu-i pe un tur pe toti concurentii pana la pozitia a saptea, pe care se afla Barrichello.

Urmatoarea cursa va avea loc peste doua saptamani, pe circuitul stradal din Monte Carlo.

CLASAMENT FINAL MP AL SPANIEI

1. F. ALONSO (Renault)                          1h 26 min 21.7 secunde  
2. M. Schumacher(Ferrari)                    + 18.5 secunde
3. G. Fisichella (Renault)                        + 23.9 secunde
4.

F. Massa (Ferrari)                                + 29.8 secunde
5. K. Raikkonen (McLaren)                    +  56.8 secunde
6. J. Button (Honda)                                + 58.3 secunde
7. R. Barrichello (Honda)                       + 1 tur 
8. N. Heidfeld (Sauber-BMW)                 + 1 tur

CLASAMENT GENERAL PILOTI

1. F. Alonso (Renault)                         54 p.    
2. M. Schumacher
(Ferrari)               39 p.    
3. K. Raikkonen (McLaren)                27 p.   
4. G. Fisichella (Renault)                    24 p
5.
F. Massa (Ferrari)                            20 p.
6. J. Button (Honda)                            16 p.  
7. J.P. Montoya (McLaren)                 15 p.  
8. R. Schumacher (Toyota)                  7 p.

CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI

1. Renault                     78 p.
2.
Ferrari                       59 p.
3.
McLaren                   42 p.
4. Honda                        24 p.
5. Sauber-BMW           12 p.
6. Williams                    10 p.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru