Amenda record pentru Daimler Chrysler

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.05.2006
501.000.000 euro. Aceasta este suma totala pe care constructorul germano-american va trebui sa o plateasca daca nu isi va putea dovedi nevinovatia intr-un proces de coruptie intentat de justitia americana.

Se pare ca DaimlerChrysler ca trebui sa bage adanc mana in buzunar daca nu va gasi o explicatie plauzibila pentru problemele de “etica business” pe care justitia americana le-a gasit in conturile companiei. Practic, o ancheta condusa de fiscul american a descoperit premisele unei “economii de subsol” pe care colosul auto o deruleaza in state.

Datele sunt urmatoarele. In august 2004, justitia americana si fiscul au dat de existenta unor conturi bancare care nu faceau altceva decat sa spele bani. Sumele care tranzitau aceste conturi erau destinate apoi unor tari din Asia, Africa si din Orientul Apropiat.

Daca constructorul nu va reusi sa isi dovedeasca nevinovatia sau macar oprirea acestui sistem corupt, DaimlerChrysler va fi pasibil de o amenda in valoare de “doar” 501 milioane de euro. Ramane de vazut daca reaporul dintre beneficiile acestor jocuri de culise nu va ramane pozitiv din punctul de vedere al grupului germano-american. Reactia acestuia la acuzatiile justitiei americane ne va da raspunsul exact.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru