AMG se va axa pe modele ecologice

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 13.01.2009
AMG a anuntat ca se va axa pe modele ecologice si ca lupta cailor putere s-a terminat.

Oficialii tunerului german AMG au anuntat ca se vor reorienta catre modele ecologice care vor avea emisii mai reduse. Primul model care va construit in baza noii filozofii este Mercedes E63 AMG, care va beneficia de materiale si tehnologii noi pentru a avea o masa redusa.

Noul Mercedes E63 AMG va fi mai usor decat modelul actual si clientii vor putea folosi noua transmisie manuala cu ambreiaj ud, la fel ca noul Mercedes SL63. Astfel modelul va fi mai economic, in timp ce performantele se pastreaza la un nivel comparabil cu cele realizate de un ambreiaj uscat.AMG lucreaza impreuna cu Mercedes la o platforma cu dimensiuni mai reduse decat cele ale lui C-Klasse, pentru crearea unui model bazat pe A-Klasse, care va fi disponibil si in versiune cabrio.

“Razboiul cailor putere s-a terminat. Vom folosi cunostintele noastre pentru a imbunatati performantele modelelor prin reducerea greutatii, optimizarea motoarelor si tehnologii alternative”, a declarat Volker Mornhinweg, seful AMG. Mornhingweg a sugerat ca motoarele diesel, otto si hibridele cu patru cilindri vor fi modificate si ele, dar numai conform specificatiilor clientilor AMG.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru