Angajaţii Dacia vor creşteri salariale de 10%, administraţia se opune

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.07.2010
După succesul pe care îl au în Europa modelele produse la Mioveni, sindicatul Dacia doreşte o creştere salarială de 10% pentru toţi angajaţii. Administraţia agreează însă creşteri individuale.

Ultima întâlnire între reprezentanţii sindicatului Dacia şi administraţia constructorului de la Mioveni nu a dus la niciun rezultat în ceea ce priveşte majorările salariale dorite de angajaţi. Dacă reprezentanţii acestora au anunţat că doresc supliementarea fondului de salarii cu 10%, administraţia consideră că o creştere de acest tip este imposibil de susţinut material şi propune creşteri individuale care să atingă cei mai performanţi angajaţi.

"Administraţia a dorit ca această recompensare să se facă prin creşteri salariale individuale, în cadrul unui buget foarte limitat, obţinut în ciuda crizei economice. SAD blochează însă demersul propunând o majorare de 10% a fondului de salarii, complet disproporţionată în raport cu bugetul disponibil", spune Liviu Ion, directorul de comunicare Dacia, citat de Ziarul Financiar. Următoarea întâlnire între cele două părţi va avea loc în luna septembrie.

Muncitorii Automobile Dacia au mai beneficiat de o creştere de salarii în 2010, fiecare angajat primind un plus de circa 17% în primul trimestru al acestui an.

Dacia numără astăzi 14.500 de angajaţi, salariul minim din cadrul societăţii fiind de 1650 de lei. Salariul mediu al angajaţilor Dacia este de 2100-2200 de lei.

Creşterile de la Dacia se numără printre excepţiile plăcute ale perioadei de criză, majoritatea importatorilor şi dealerilor operând scăderi la nivelul anului 2009, primele fiind eliminate din ecuaţie.

via | ZF

Taguri: , Dacia, salarii Dacia

Comentarii (7)

  • razvan1
    da...
    acum daca marca are succes trebuie sa si aiba niste salarii exagerate?...mi se pare destul 2000 lei.
    5 11
  • mini a1
    ai n-ai, dai
    Cresterile astea slariale fac obiectul contractului colectiv de munca? Sau e tipic romanesc? Daca firma n-are productie/desfacere/vanzari asigura-mi salariul sa nu mor de foame. Daca firma are succes mareste-mi salariul ca ai de unde. Tiganeala tipic romaneasca
    7 3
  • ne vrem europeni,preturi europene avem,dar salarii nu!de ce sa nu ceara salarii mai mari?compania are succes,atunci respectati-va angajatii si asigurati-le salarii europene.bine,acum nu trebuie sa fie si angajatii absurzi,chiar daca salariile in europa sunt cel putin de 5 ori mai mari,dar sa le ofere salarii decente
    8 2
  • Anonim
    Nesimtirea romaneasca
    Cred ca angajatii de la dacia au uitat de vremurile cand mureau de foame si faceau spume ca nui ajuta nimeni acum fac figuri sau habar nu au cat muncesc cat ei la jumate din salariu
    4 7
  • zzzzzzzz
    zzzzzzzzzzz
    completare: Intradevar cand a fost criza mai mare s-au taiat bonusurile, dar acum se reiau pt ca si ei o duc bine.
    1 0
  • bogdan
    pt cei 3 de mai sus
    imi doresc ca razvan sa aiba toata viata un salariu de 20 mil si sa fie singurul venit pt ca banuiesc ca ii ajung

    pt mini--- nu e tiganeala atat timp ca ai un salariu fix si in tara creste tva si cresc preturile la practic orice; nu ai cum sa intri intr-o firma cu un salariu de 10 mil si sa il ai asa vre-o 10 ani ( dar e greu cu ganditul)

    in viziunea unui anonim faptul ca intr-o vreme mori de foame nu ai dreptul sa ceri o marire de salariu cu atat mai mult cu cat firma este pe profit grav; iar in romania nici un inginer nu lucreaza pe un salariu mai mic de 15 mil ( vorbesc in cunostinta de cauza)
    4 2
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Si mai ales daca este si inginer specialist.Nu ai cum sa lucrezi sub 15 milioane, din moment ce salariul minim pentru personalul Tesa este de 10 milioane in mina.Si cand afirm ce am spus mai sus, stiu ce vorbesc...si bineinteles ca nu stai doar 8 ore la lucru...mai ales cand apar probleme sau cand ai ceva de rezolvat...Si ia scadeti din 20 de milioane, cum zicea desteptul ala de mai sus, cheltuielile pentru casa (curent, apa,etc), mancarea pentru 1 luna, ratele, cheltuielile masinii, etc.,sa vedem cu ce mai ramineti in mina.Sunt constient ca altii o duc mai rau si se descurca si cu un salariu mai mic, sau chiar fara sursa de venit, dar daca esti inginer si ti-ai tocit coatele pe bancile facultatii cum numai tu stii, cu sacrificii si dupa ce ai terminat ai avut norocul sa nimeri serviciu si te descurci si esti apreciat la locul de munca, meriti un salariu la nivelul tau.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru