Angajatii Mercedes sunt cercetati pentru sabotaj

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.11.2008
Angajatii unei fabrici Mercedes sunt cercetati pentru primirea de mita in schimbul sabotarii unor modele.

Potrivit publicatiei germane Sueddeutshe Zeitung, procurorii germani ancheteaza angajatii fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen. Ancheta are rolul de a investiga modul in care echipa de control al calitatii de la aceasta fabrica a verificat modelele de pe linia de productie.

Conform procurorilor, numerosi muncitori de la fabrica Mercedes-Benz din Sindelfingen au primit bunuri si foloase materiale in schimbul sabotarii vehiculelor de pe lina de productie. Muncitorii au fost mituiti, se pare, de catre proprietarii service-urilor din imprejurimile fabricii.

Sabotajul a constat in zgarieturi, balamale si suruburi desfacute, chiar si lichid de provenienta necunoscuta turnat in instalatia de franare. Cu aceste avarii produse inca din fabrica, modelele respective au aglomerat service-urile din zona si au imbogatit proprietarii acestora.

Imaginea Mercedes-Benz a fost afectata serios in urma acestor avarii si compania a pierdut milioane de euro din cauza acestor sabotaje. Cu toate ca nu toate problemele intampinate de proprietarii Mercedes-Benz au aparut pe seama sabotajului din Sindelfingen, ar fi totusi interesant sa aflam de cat timp dureaza acest sabotaj si daca mai exista cazuri similare si la alte fabrici ale altor producatori.

Pentru a se asigura ca vor elimina problemele din fabricile sale, Corporatia Daimler va derula o ancheta amanuntita in paralel cu procurorii germani.

Via | Sueddeutsche Zeitung  

 

Comentarii (35)

  • sa vedeti cum se fura la dacia
    daca se intampla si la case mai mari..la dacia ce o fi???
    0 0
  • nu cred ca exista la dacia asa ceva
    la dacia sabotajul este general ... a inceput de la design ... apoi la motorizare ... etc
    0 0
  • ATENTIE !
    Kiar daca ar cadea fiarele de pe masina , manelistii , parvenitii si altii din aceesi categorie vor lua tot din asta pentru ca sa demonstreze ca........ca ce ?!
    0 0
  • dar tu ce vrei sa aibe parveniti renault sau dacie,citroen sau peugeot.Daca tot au bani de ce sa nu isi cumpere MASINA.Pe manelisti nu ii bag in aceasta categorie pt ca ei merg cu masinile mentionate mai sus.
    0 0
  • Lasa-ne
    Mai Alex, de cand isi cumpara parvenitii si manelistii cea mai ieftina masina? Un parvenit prin definitie isi ia Maybach sau orice masina care depaseste ca pret macar un apartament de 2 camere... Cine isi cumpara de asta nu are ceva de demonstrat, are nevoie de o masina. Adica de ceva cu 4 roti in care nu ploua si te duce de la A la B. Asta e Dacia, n-a avut niciodata pretentia de masina smechera...nu stiu de ce naiba nu intelegeti odata si tot comentati atat. Sunt aceleasi discutii de cand eram copii cu cine are mai multe spite la roata bicicletei, cine are mai multe gume turbo... Tu ai BMW, altul are Logan, si ce? Si nu, nu sunt posesor de Logan, am o masina mai buna...
    0 0
  • Frustrare?
    Pt alex: si cu oamenii normali care totusi vor o masina ok, ce te faci? Ii clasifici automat in manelisti/parveniti? Sau e un strop de frustrare in "vocea" ta? ;)
    0 0
  • no comment
    de la primul comentariu ati facut asemanarea cu dacia!!!
    aveti clar o problema!
    sau poate nu stiti alte marci de masini??
    de unde comparatia dintre mercedes si dacia??
    0 0
  • dragooscst
    ATENTIE !
    Bravo ! (de Alex (18.11.2008, 14:41))
    0 0
  • dragoscst
    Nu este frustrare, ci deplinul ADEVAR
    In ROMANIA, curvele, manelistii, tiganii .... si GHERTOII, au mercedes, bw,audi si vw. Ei in imbecilitatea lor NU CUNOSC alte marci si cred ca prin afisarea acestora isi pot ... arata valoarea. DE fapt sunt niste zerouri barate imbogatite (unii) di furt si excrocherii. Nu mi-am cumparat una din marcile enumerate de ... rusinea de a fi considerat din tagma lor.
    0 0
  • Un Roman
    mai uitati-va in jur.
    Nu m-am urcat la volanul nici unui mercedes/bmw/audi si trebuie sa recunosc ca masinile lor sunt reusite.

    E pacat sa vad ca ganditi ca romanul mediocru si ziceti: daca ala are de ce sa am la fel.

    V-ati uitat vreodata la seria 5 al unui "parvenit" si la seria 5 al unui om cu adevarat succes in domeniul sau? Eu da... si am observat diferente enorme la modul in care masina se misca pe strada, pozitia la volan, modul de parcare, sofer.

    E pacat sa fiti inchisi :(
    0 0
  • FRUSTRARE
    De fiecare data, cand este vrb de orice marca primul lucru este sa comparati cu Dacia... Fratilor, aveti o problema , MARE PROBLEMA , mergeti sa va controlati....daca asta e tot ce puteti pune in comentariile voastre, mai bine nu mai scrieti nimic va rog... Ne obositi rau, si pierdem prea mult timp incercad sa aflam ceva ceva interesant cand de fapt majoritatea comentariilor sunt scrise de ....... Si nu , nu am Dacie , dar nu am o problema cu aceasta marca si cu posesorii de Dacie.
    0 0
  • hahahaha
    Bai aici se vorbeste de masini nu despre cazane logan sau sandero mai lasati drac criticile astea santeti niste copi basiti care nu stiti ce e aia masina jucativa ma cu puta an tarna an continoare si nu mai comentati panaramelor
    0 0
  • daca si masina autohtona loganul e masina se vede ca santeti lumea a treia
    0 0
  • LOL
    Pt dragoscst: Zici ca nu ti-ai cumparat bmw/audi/mercedes/vw ca sa nu "pari din tagma lor". Sunt indiscret daca te intreb ce anume ti-ai cumparat? Presupun ca este ceva cel putin din aceeasi clasa ca daca-mi zici ca nu ti-ai luat mercedes sa nu pari cocalar si ti-ai luat in loc un Ceed, e clara treaba.
    0 0
  • revenind la subiect, cred ca mercedes vrea sa ii sperie pe angajati mai mult decat sa ii prinda, ca altfel facea ancheta in secret. si inca o chestie.. cate masini au sabotat de au avut pierderi de milioane de euro? sau au luat in calcul si pierderea de imagine, daune morale, etc..
    0 0
  • dragoscst
    Pentru un indiscret
    LOL
    de Radu (18.11.2008, 16:12)
    Mi-am cumparat o super japoneza !
    Ptr. indiscretia ta insinuanta este deajuns.
    0 0
  • Logan
    pt chris.
    Frate nu inteleg de ce te miri.
    orice subiect de pe automarket are comentarii in care se mentioneaza dacia.
    asta e romanu, ce sa-i faci....problema e ca mai suntem si noi, astia cu capu pe umeri care suferim din cauza celorlalti...
    rog adminii sa bage o stire despre o banana, sa vezi atunci ce comparatii cu dacia logan fac baietii aici .
    0 0
  • tot un roman
    OFF topic ca sa fiu in rand cu lumea
    @de Un Roman e bine ca mai sunt oameni care nu generalizeaza, era o vorba batraneasca ce se potriveste bine "omul face haina nu haina pe om".
    Apropo de dacii daca are priza la public, daca este asa de buna, daca nu are concurenta de ce se fac atatea artificii sa ni se bage pe gat, ba prin taxa de prima inmatriculare scoasa, ba sa fim patrioti, ba pe masa ... e o caricatura de masina, ce te face sa crezi ca o dacie e mai sigura de cat orice alt SH!?
    0 0
  • dragoscst
    Felicitari! Ai facut o alegere buna!
    0 0
  • Revenind la subiect
    Dupa ce am citit toate comentariile de mai sus si m-am amuzat, vreau sa ma intorc la subiectul articolului. Cei de la Mercedes pierd foarte multe milioane de euro datorita acestor sabotaje, nu din cauza costurilor de reparatie, ci din cauza ca imaginea lor este grav afectate si dintr-o masina care este intr-un fel standardul in materie de lux la marcile de mare serie (a nu se lua in calcul Rolls Royce, Bentley, Aston Martin etc.) sa ajunga subiect de bancuri. Analizand la rece, astfel de angajati isi fura cumva singuri caciula, pentru ca actiunile lor au efect de bumerang...pentru moment le ies cativa banuti, dar pe termen lung si-ar putea pierde locul de munca pentru ca firma nu mai are comenzi, si daca nu mai au comenzi nu mai au profit si daca nu mai au profit atunci disponibilizeaza angajatii. Deci din cauza unor astfel de sabotori toata lumea are de suferit, direct sau indirect.
    0 0
  • Vad ca uni au ramas traumatizati de pe vremea comunismului sa cumperi doar dacia pai au cum pe bune asta e masina va spun eu nu suiete de la un logan pe un A4 si vei vede diferente uriase deci va spun eu loativa masini nu carute
    0 0
  • Crysty
    Mercedes
    Cele mai multe comentarii sunt ca de obicei pe langa subiect! Si nu avea cum sa nu lipseasca si traditionalul LOGAN!
    Referitor la subiect nu cred ca s-a intamplat acest lucru ci se urmareste sperierea angajatilor. Si inca un lucru: Mercedes exporta masinile fabricate acolo si ce se va intampla? Vor veni clientii de pe tot Globul care au probleme cu Mercedes-urile chiar la acele service-uri? Chiar toti locuitorii de pe langa acea fabrica si-au cumparat Mercedes-uri "cu probleme" ? Sa fim seriosi!
    0 0
  • marius
    NU MA POT ABTINE
    PENTRU -"hahahaha
    de gigi (18.11.2008, 15:50)

    Bai aici se vorbeste de masini nu despre cazane logan sau sandero mai lasati drac criticile astea santeti niste copi basiti care nu stiti ce e aia masina jucativa ma cu puta an tarna an continoare si nu mai comentati panaramelor"
    CU TOT RESPECTUL PENTRU CEILALTI , DAR ESTI UN MONUMENT AL PROSTIEI!
    0 0
  • r34
    maaiiiiii dragosczstrmt sau cum te cheama,ce SUPERjaponeza ti-ai luat ca m-ai facut curios:sper ca e o,,Godzila'' R34,stii ce-i aia nu sau o Supra ca alte ,,super'' in afara de astea 2 nu cunosc. ai facut lista aia pt cocalari de mai aveai sa bagi si Renaultu cu Daewoo si erau toate. nu mai poate omu sa-si ia un golf 4 SH ca vine cacat cu ochi sa-si dea cu parerea. Mars bai..
    0 0
  • simplu...
    maneslisti sau oricine ar fi cine isi permite cumpara ....ce e scop pt ce isi cumpara treaba lui...fiecare cu viata lui...nu bagati pe toti in aceasi oala
    0 0
  • De ce?
    Chiar imi pare rau sa observ cum gandesc unii dintre noi... Exista oamnei de care prin diverse activitati au un audi sau bmw sau... si se comporta ca :,,manelarii". Dar mai exista si oameni normali care isi cumpar acest gen de masina nu din dorinta de afirmare ci din multe alte motive care nu isi au rostul in acest articol... Nu va mai miratii in legatura anchetele secrete ale celor de la mercedes... am putea lua un bun exem de la noi din tara : univ titu maiorescu si ai iei stomatologi italieni care nu pot vb sau scri romaneste... Oricum nu stiu de unde au cei de la automarket sursa dar pe mine unul nu ma convinge ce au scris ei ca ar fi adevarat
    0 0
  • scuze
    Imi cer scuze pt greseli dar sunt cam somnoros
    P.S haideti sa ne desteptam o data si sa privim lucrurile asa cum sunt ele, nu cum vor altii sa para
    0 0
  • manelisti din toate tarile ,uniti-va !
    fac o precizare ca sa inteleaga odata pentru totdeauna everybody:cine refuza sa-si cumpere o masina ca cele mentionate mai sus(si ma refer la cele scumpe),doar pt ca au toti manelistii si se identifica cu acestia e problema sa.masinile respective nu sunt fabricate pt acea categorie de oameni. ci acea categorie de oameni a ales masinile.de ce?simplu:pt ca pot.
    0 0
  • LOL
    Foart buna campania de presa lansata de catre concurentii mercedes benz si am sa va argumentez si dc:
    1. fabrica nu produce pentru zona respectiva ci pentru o lume intreaga
    2. daca zgariau masiniile, ele nu se pot livra catre clienti asa.
    3. la orice masina care se livreaza indiferent ca este mercedes, audi, bmw, kia si asa mai departe inainte de livrare se face o verificare a masinii de catre dealer.
    4. o masina noua ce e in garantie, nu cred ca iti permiti sa ii faci service-ul la nea cornel din colt pentru ca pierzi garantia
    5. mai sunt si alte motive ce pe mine unul ma fac sa nu cred in bullshit-ul asta de articol.
    0 0
  • durere......
    ce tara de urangutani.............de obicei ma abtin sa comentez.......si da, am Logan, si nu
    ma deranjeaza, sa-i deranjeze pe altii.......scuze de generalizare dar sunt fff muuuuuulti
    0 0
  • NU MA POT ABTINE
    de marius (18.11.2008, 23:44)

    PENTRU -"hahahaha
    de gigi (18.11.2008, 15:50)

    Bai aici se vorbeste de masini nu despre cazane logan sau sandero mai lasati drac criticile astea santeti niste copi basiti care nu stiti ce e aia masina jucativa ma cu puta an tarna an continoare si nu mai comentati panaramelor"
    CU TOT RESPECTUL PENTRU CEILALTI , DAR ESTI UN MONUMENT AL PROSTIEI!


    monument al prostiei e ma ta si tu frustratule
    0 0
  • Dr. Felix
    O INTREBARE
    Cui i se pare normal ca pornind de la o discutie despre Mercedes si angajatii firmei sa se ajunga la jigniri, lovituri sub centura si critici impotriva Loganului?
    0 0
  • Dr. Felix
    O INTREBARE
    Cui i se pare normal ca pornind de la o discutie despre Mercedes si angajatii firmei sa se ajunga la jigniri, lovituri sub centura si critici impotriva Loganului?
    0 0
  • tot bmw...
    ptr dragoscst, ce vrea sa para ce nu e...
    draga frate...sunt posesor de bmw si am ales marca asta fara sa imi pese ca vine un ingamfat si ma face cocalar sau mai stiu eu cum ...in general imi e mila de cei ca tine .. e o super masina si sunt mandru de ea. Precum ai zis, nu ai ales o nemtzeasca sa nu pari manelist sau cocalar...dar.. se pare ca ti ai fi dorit una dintre ele. In nemernicia mea de ghertzoi, am tras concluzia ca ai ales o japoneza( fatza de care am un mare respect) doar datorita faptului ca esti un mare mancator de orez, si ptr ca tatal tau a fost samurai... eu asa ma gandesc cand vad pe unul ca tine intr o japoneza... te pupa tata...
    0 0
  • HA HA HA
    ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ce amuzanti sunteti....ha ha ha ha ha io am un opel omega din 92 si am dat 1300 de euro pe el ca era lovita in fata de fostul ...proprietar.......care fostul proprietar a intrat in spatele TV-ului meu marca ROCAR cu motor de Brasov .....ha ha ha ha ha ha si vreau logan da nu-mi permit........pa si pusi si sa va mearga masinile oricare ar fi ele...hahhahahaha.....si cine e ghertoi sau manelist este din cauza comportamentului, masina neavand nici o vina.......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru