Anglia: radarul inteligent care nu poate fi "pacalit"
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Autoritatile britanice au gasit solutia pentru soferii care apasa pana la fund pedala de acceleratie si o uita acolo in timp ce merg pe autostrada. In locul radarelor care pot fi "pacalite" simplu, incetinind in dreptul lor, autostrazile din Marea Britanie se vor umple in scurt timp de o serie de aparate de acest tip care comunica intre ele si care masoara nu viteza, ci ora la care o anumita masina a trecut printr-un punct de control. Sistemul informatic va calcula ulterior timpii si va stabili o medie de viteza pe anumite tronsoane. Daca aceasta este mai ridicata decat viteza permisa pe respectiva portiune de autostrada, soferul va primi amenda prin posta.
Noul sistem prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. In prima categorie intra faptul ca amenzile nu vor mai fi niciodata atat de usturatoare, soferii nefiind pusi in situatia de a fi "controlati" de radar exact in momentul in care ating o viteza de top. Mai mult, portiunile in care viteza maxima admisa scade brusc nu vor mai putea fi utilizate de camerele radar ca dovezi pentru amenzi, media tinand cont, evident, de limita maxima admisa pe portiunea dintre doua camere radar.
Pe de alta parte, cei care se grabesc nu vor avea deloc un aliat in respectivele camere radar, trecerea prin anumite puncteale autostrazii trebuind sa fie facuta intr-un interval orar clar. Chiar daca asta inseamna o oprire pentru "regularizarea timpului".
Autoritatile britanice au promis ca sistemul nu va da rateuri, astfel ca schimbarea benzilor, de exemplu, nu va fi deloc eficienta in "pacalirea" camerelor. Deocamdata, sistemul se afla in teste, urmand sa intre efectiv in functiune doar daca probele vor fi 100% satisfacatoare.
via | Motor Authority
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Potrivit unui studiu nou realizat de Asociația Americană de Automobile, 68% dintre șoferii americani spun că le este frică de mașinile autonome. Același studiu mai arată că numai sub 10% dintre aceștia au încredere în mașinile care se conduc singure. (03.03)
-
Range Rover, a doua cea mai furată mașină în Marea Britanie. SUV-ul, refuzat de firmele de asigurăriSUV-ul de lux Range Rover este oficial a doua cea mai furată mașină din Marea Britanie. Din acest motiv, firmele de asigurări din această țară cer sume foarte mari pentru acest model, o problemă mare pentru cei care trăiesc în orașe mari ca Londra. (27.02)
-
Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori. (21.02)
-
Scandal de corupție la Mercedes-Benz: doi angajați ai unei uzine din Germania, acuzați că au luat mită de milioane de euro
-
Am văzut pe viu noul Ford Explorer Electric: 5 lucruri despre SUV-ul desenat de un român
-
Șeful Renault: Toate mărcile europene au încetat dezvoltarea motoarelor termice noi
-
OFICIAL: Viitorul Volkswagen Passat, disponibil doar în variantă break. Livrările încep în toamnă
-
Prețuri BMW X5 facelift în România: start de la 81.100 de euro
Comentarii (8)