Aniversare la Skoda: Octavia II produsă în 1.5 milioane exemplare

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.12.2011
Exemplarul Octavia cu numărul 1.500.000 a părăsit fabrica din Mlada Boleslav. Modelul aniversar este o Octavia Greenline albă.

Skoda a anunţat că a produs exemplarul Octavia II cu numărul 1.500.000 la uzina sa din Mlada Boleslav. Exemplarul aniversar este o Octavia Greenline albă. Octavia este primul model Skoda produs după preluarea Volkswagen Group şi a debutat în 1996. A doua generaţie a lui Octavia a intrat în producţie în 2004, iar modelul a primit un facelift în 2009. Versiunea Greeline a lui Octavia este echipată cu un motor 1.6 TDI de 105 CP şi 250 Nm şi are un consum mediu de 3.8 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 99 de grame pe kilometru.

Octavia este produs în India, Rusia, Kazahstan, Ucraina şi China. Numele Octavia nu este o noutate în nomenclatura Skoda, modelul iniţial fiind construit între 1959 şi 1971. În prezent, modelul este oferit în versiune liftback cu cinci uşi şi în versiune wagon. Modelul împarte platforma cu Volkswagen Jetta, ambele fiind bazate pe Platforma A a concernului german. Actuala gamă Octavia include motorizări otto şi diesel, care oferă între 80 şi 200 CP.

Modelul are şi o iterare sportivă, disponibilă atât cu motorizare diesel, cât şi cu motorizare otto. Aceasta se numeşte Octavia vRS şi dezvoltă 170 CP pentru versiunea TDI, respectiv 200 CP în versiunea 2.0 TSI.

Următoarea generaţie a lui Octavia va debuta în 2012 şi va avea un portbagaj cu două moduri diferite de deschidere, la fel cum are şi modelul Superb în versiunea berlina. Pentru datele tehnice, preţurile şi specificaţiile lui Skoda Octavia II în România, CLICK AICI. Skoda Octavia Greenline vine cu un filtru de particule pentru motorul diesel, cu o transmisie care a primit o ultimă treaptă reconfigurată, cu un sistem de regenerare a energiei de frânare şi un sistem start-stop. Octavia Greenline beneficiază de un coeficient aerodinamic redus, de 0.296, şi de anvelope cu rezistenţă redusă la rulare şi presiune recomandată mai mare.

Via | Auto-presse.de

Comentarii (5)

  • razvanis
    Octavia 2
    Pentru UE se produce in cehia si slovacia, celelalte locatii enumerate sunt destinate pietelor CSI, India, si China plus ca in asia au si alta denumire.
    7 1
  • cum ar zice un roman cu vw si shaworma cu de toate... cam subtireanu numarul... e o masina buna, comuna pe la noi, dar cam rara prin vest, vezi atatea Skode cam cate vezi Citroenuri pe la noi.

    numarul asta de unitati vandute il ating multe modele in cativa ani, relativ usor...ma asteptam la un numar dublu de la Skoda.
    10 2
  • Bogdan
    Vissss
    Offf.....Daca ar fi luat Vw Dacia noastra eram departe, dar de, romanul cand intinde mana la neamt, el nu da spaguta dupa ce ca vroia sa investeasca si sa faca un lucru 'nemtesc' nu frantuzesc(cazan)
    6 8
  • realitatea zilei
    Daca e sa ne luam dupa visele umede ale unor pustani si VW prelua Dacia in 1999, atunci am fi fost in rahat pana la gat ca am fi stat in serviceuri cu chiulase ovalizate si motoare dezechilibrate in 3 cilindri si 60 cp, pentru ca asta intentionau sa puna pe o gama low-cost ca Dacia.

    Multi care scriu asemenea aberatii probabil ca in '99 inca se jucau cu masinute teleghidate si invatau sa-si inoade sireturile...
    8 2
  • 1.2 htp, corect... nu uita si "minunatiile" 1.4 TDI, 1.4 , 1.6 MPI, zgomotoase, poluante si puturoase... fata de concurenta...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru