Aprilie: piata auto scade din cauza Pastelor

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.05.2006
Zilele de vacanta din aprilie au urmari vizibile in cifrele de vanzari din Europa ale constructorilor: -7.3% in comparatie cu anul trecut.

Piata auto europeana a scazut in aprilie cu 7.3%. Doar Volkswagen (+4.4%), Fiat (+16.9% - in mare parte gratie lui Grande Punto), Alfa Romeo (+9.7%), Honda (+6.5%) si Suzuki (+8.9%) se pot lauda cu cresteri vizibile.

In schimb, pentru restul lumii, de la Renault (-14.7%) la Ford (-10.4%), trecand pe la Peugeot (-9.2%), Citroen (-9.0%), Mercedes (-8.8%), BMW (-8.1%), Toyota (-1.0%) sau Hyundai (-15.3%), cifrele nu sunt deloc imbucuratoare.

Altfel spus, pentru marcile germane, franceze, britanice, italiene si spaniole au fost afectate de luna aprilie, una cu perioade mai scurte de munca, din cauza sarbatorilor pascale. cel putin asa explica analistii declinul: prin numarul inferior al zilelor de munca in comparatie cu anul trecut.

Pe de alta parte, primele patru luni ale anului au adus, in total, o crestere abia sensibila, de 0.6%.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru