Aptera Motors a dat faliment

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Luni, 05.12.2011
Compania americană Aptera a anunţat că iese de pe piaţă din cauza lipsei de finanţare. Aptera avea în plan producţia unui vehicul cu trei roţi şi propulsie electrică.

Compania Aptera Motors din California a anunţat că îşi închide porţile din cauza lipsei de finanţare. Aptera se calificase pentru un împrumut de 150 milioane de dolari de la Ministerul Energiei din Statele Unite ale Americii dar cu condiţia să găsească finanţare pentru aceiaşi sumă. Banii ar fi fost folosiţi pentru dezvoltarea şi comercializarea unui automobil electric de dimensiuni medii ce urma să fie vândut la un preţ de 30.000 dolari. Acest automobil cu trei roţi şi un design futurist. Cei de la Aptera vroiau să construiască automobilul electric într-o uzină General Motors dezafectată din Moraine, Ohio şi aveau planuri să angajeze 1.400 de muncitori.

Aptera prezentase deja modelul de pre-producţie al automobilui electric cu trei roţi numit 2e. Printre furnizorii care au contribuit la acest model se numră GE, A123Systems, Remy International şi BorgWarner.

Pe site-ul companiei, Aptera mulţumeşte furnizorilor, investitorilor şi angajaţilor pentru susţinera adusă firmei în ultimii cinci ani.

Via | autos.ca

Comentarii (1)

  • Putina istorie???
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru