Arabia Saudita a interzis placutele de inmatriculare cu indicativul "USA"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Guvernul Arabiei Saudite a decis sa introduca cifrele arabe si literele latine pe placutele de inmatriculare alaturi de literele arabe. Pe langa asta, guvernantii arabi au interzis o serie de combinatii de litere.

Guvernul din Arabia Saudita a schimbat formatul placutelor de inmatriculare din aceasta tara. Nu mai putin de 49 milioane de vehicule din Regatul Arabiei Saudite vor schimba placutele de inmatriculare in urma acestei decizii. Spre deosebire de placutele de inmatriculare clasice, noile placute vor avea si litere arabe si litere latine. Soferii vor putea alege cele trei litere latine din partea din stanga jos a placutei de inmatriculare.

Din pacate pentru arabi, anumite combinatii de litere considerate ofensatoare au fost deja interzise. Arabii au interzis deja combinatiile de litere care duc la cuvinte cum ar fi "SEX", "ASS" si chiar si "USA" – ultima combinatie semnificand Statele Unite ale Americii. Aceasta practica este comuna in marea majoritate a statelor care permit combinatii personalizate de litere pe placutele de inmatriculare.Circa 90.000 placute de inmatriculare au fost retrase din oficiu in urma acestei masuri.

Via | BBC

 

Comentarii (1)

  • SIMBOLISTICA
    departe de orice semnificatie sa-ti fie frica de niste cuvinte sau litere scrise arata cat de slab esti .........e valabil si pentru ,,usa''
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru