Arabia Saudită: O femeie a fost iertată de rege că şi-a condus maşina

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.09.2011
Regele Abdullah al Arabiei Saudite a decis să o ierte pe o femeie care a fost condamnată la zece lovituri de bici pentru că şi-a condus maşina. Interdicţia rămâne valabilă.

În urmă cu câteva zile, o femeie din Arabia Saudită a fost condamnată la zece lovituri de bici pentru că a îndrăznit să-şi conducă maşina. În mod ironic, sentinţa a venit la două zile de la anunţul Regelui Abdullah ce le acorda femeilor permisiunea de a vota. În Arabia Saudită, femeile nu au voie să conducă automobile fără permisiune şi nu au voie nici să utilizeze mijloacele de transport în comun fără să fie însoţite de un bărbat din familie. Incidentul este cu atât mai ciudat dacă ne gândim la faptul că femeile din ţara respectivă nu sunt pedepsite fizic dacă sunt surprinse conducând, ci sunt obligate să semneze un act prin care se obligă să nu mai conducă niciodată, după care sunt libere să plece pe jos.

Regele Abdullah al Arabiei Saudite a răsturnat sentinţa în acest caz, anulând biciuirea. Vestea a fost anunţată de Prinţesa Ameerah Al-Taweel, soţia Prinţului Al-Waleed bin Talal, nepotul regelui Abdullah. "Ce bine că a fost anulată sentinţa de biciuire a lui Shaima.

Mulţumită Regelui nostru iubit. Sunt sigură că toate femeile saudite sunt fericite, ştiu că eu sunt", a scris pe Twitter tânăra prinţesă.

Via | Carscoop

Comentarii (4)

  • Drepturile de baza ale omului
    Eu sunt genul de om care sustine si apreciaza alte culturi decat cea asa numita crestina sau "vestica".

    Bun, dar deja treaba asta cu a obliga o categorie de persoane care se diferentiaza doar prin sexul cu care s-au nascut sa traiasca cu un set de restrictii pe care eu le gasesc groaznice, ei bine, treaba asta este deja o incalcare a drepturilor de baza ale omului.

    Sunt in totalitate sustinator al egalitatii sexelor, raselor etc. Daca femeile sunt obligate sa poarte acea tinuta (burka) si au si drepturile restrictionate, acele restrictii si obligatii ar trebui sa se impuna si barbatilor. Simplu, curat si corect.

    Sunt femei in lumea asta care sunt soferi de nivel inalt. La fel cum sunt si extraordinar de multi barbati care nu ar trebui sa fie cu volanul in mana.

    De ce sa restrictioneze dreptul femeii de a conduce? Chiar nu inteleg.

    Bine, ca si la noi in "minunata" noastra cultura vestica exista multe aberatii ce ar trebui rectificate, dar parca totusi nu incalcam chiar asa drepturile de baza ale omului...
    11 1
  • tipa din stanga e cu sanii dezgoliti! sa tot protestezi asa :))
    4 4
  • NO_4_pitzi_driving
    daca si la noi erau interzise femeile la volan ce liniste ar fi fost pe strazi. si ma refer la femeile pana in 30 de ani. ca alea sunt cele mai proaste specimene. sa se invarte pe terenuri agricole cu masina si apoi sa incurce traficul cu telefonul la ureche cu o mana cu cealalata isi face machiajul cu a treia cotrobaie in geanta si cu a patra vrea sa invarte de covrig ca sta in mijlocul intersectiei si blocheaza traficul. ah , dar stai, vita cu 2 picioare are doar 2 maini si totusi una e sudata de telefon si a doua incearca sa faca restul lucrurilor
    7 6
  • say no 4 pitzi driving
    sunt de acord cu tine
    Eu cred ca femeile ar trebui sa urmeze un curs special de "pilotaj" al masinilor, si ar trebui sa stie ce nu are voie sa faca la volan datorita simplului fapt ca atentia lor distributiva ar scadea vertiginos.

    Intr-o lume in care majoritatea masinilor sunt conduse de barbati ar trebui ca femeile sa invete sa conduca ca un barbat nu ca o femeie careia ii ia mai mult timp sa plece de la semafor, mai mult timp de decizie pentru a schimba banda, mai mult timp de gandire pentru a face lucruri banale pe care noi barbatii le facem instinctiv.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru