Arta, salbaticie si seductie in Calendarul Pirelli 2009

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.11.2008
Frumusetea si salbaticia Africii este tema centrala a editiei 2009 a Calendarului Pirelli.

Una dintre cele mai interesante aparitii anuale in peisajul auto este Calendarul Pirelli. Ajuns la editia 2008, Calendarul Pirelli intruchipeaza patru decenii de cultura fotografica de calitate superioara.

Succesul celebrului calendar consta in arta fotografica dusa pana la cel mai inalt nivel in redarea frumusetii modelelor si a peisajelor.

Tema editiei 2009 este Africa si a fost expusa in cel mai salbatic stil de celebrul fotograf Peter Beard, unul dintre specialistii misterului african. Cei treizeci de ani petrecuti de artist in Kenya l-au ajutat sa faca din Calendarul Pirelli 2009 un adevarat jurnal in care peisajul central este “sculptura vie”.

Fotografiile care au servit la realizarea editiei din acest an au fost realizate in Botswana, timp de zece zile, perioada in care modelele au fotografiat alaturi de animale salbatice si in peisaje specifice Continentului Negru.

Portretele surprinse de artist in imagini sunt observatii personale asupra schimbarilor de ordin climatic, suprapopulare si irosirea resurselor naturale.

Preocuparea mea majora este distrugerea mediului inconjurator. Am pierdut sensul evolutiei si importanta divergentei in natura”, a declarat artistul american.

Pirelli respecta traditia celebrului sau calendar, care va fi disponibil intr-o serie limitata.

Via | OmniAuto

Comentarii (13)

  • calendar
    Intradevar un calendar foarte bun. Ca in fiecare an cei de la Pirelli impresioneaza in mod placut. Alegerea temelor si locurilor de fotografiere sunt surprinzatoare. Bafta si in continuare sa mearga in acelasi ritm.
    0 0
  • andr3i
    Banner Vodafone
    Sa va ia dracu cu tot cu reclamele voastre care se extind peste articole. In special rusine VODAFONE.
    0 0
  • URAGANU
    Oratanii
    Orataniile dreq
    0 0
  • da! oratanii!!!
    pfff ...
    0 0
  • bekali ro
    distruse
    niste distruse cu tzatzele ca ardeii copti
    0 0
  • africa
    faptul ca voi nu intelegeti arta este un lucru, dar sa jigniti in asa hal munca unor oameni, pe acei oameni, pe niste femei arata ca IQ-ul vostru este sub cel al retardatilor.
    0 0
  • rhodococcus
    nu imi place
    respingator . Angel taica ,iq nu are treaba cu placutul sau neplacutul
    0 0
  • Contact
    Are cineva nr de tel al negresei din penultima poza?
    0 0
  • din cate imi aduc aminte site*ul se numeste www.AUTOMARKET.ro. Am scris intentionat cu litere mari tocmai ptr ca realizatorii acestor rubrici sa isi aduca aminte destinatia si specificul acestui site. E ca si cum la rubrica "sport" la orice televiziune vedem cum damele, amantele si alte femei ale sportivilor isi fac cumparaturi de haine, parfumuri, case, masini si se uita ca de fapt rubrica este "SPORT" !!! Daca se mai continua asa eu ma voi dezabona, prefer sa citesc aceasta rubrica in alte site*uri cu specific.
    0 0
  • arta...
    Arta, salbaticie, de acord... fotografii realizate exemplar. Totusi...despre care Pirelli e vorba? ca eu nu vad nici o legatura cu cel care imi incalta mie masina
    0 0
  • me don`t like it
    IDEM
    0 0
  • hopa
    Am eu nr. ei de tel. e format din 3 tam-tam-uri scurte, 4 lungi urmate de 2 waw-waw-uri!
    0 0
  • jos vodafone !!
    propun sa boicotam vodafone, eu de maine ma mut pe orange
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru