Asociatiile de masini clasice din Anglia: "Nu casati masinile clasice"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.11.2009
Cluburile de proprietari de masini clasice din Marea Britanie roaga clientii de masini noi sa caute cu atentie un cumparator pentru masina pe care intentioneaza sa o cazeze in favoarea unui vehicul nou.

Reprezentantii asociatiilor de masini clasice din Marea Britanie s-au reunit la Salonul de Masini Clasice din Anglia si au discutat despre primele de casare oferite in tara lor si de efectul acestora asupra masinilor clasice. Astfel, in timp ce primele de casare au stimulat vanzarile de automobile noi, din ce in ce mai multe masini clasice risca sa fie casate deoarace primele de casare sunt atragatoare pentru proprietarii acestor modele.

Din pacate pentru unii, casarea unui automobil clasic cu o valoare mare poate sa fie o decizie extrem de proasta, deoarece acel model ar fi putut sa fie vandut pentru o suma mai mare decat prima de casare oferita de stat. Tocmai de aceea, reprezentantii asociatiilor de masini clasice din Anglia le recomanda proprietarilor de masini care au fost construite intre anii 1960-1990 sa verifice bine anunturile de pe internet inainte de a merge sa caseze vechea lor masina.

Un purtator de cuvant al marcii Kia din Marea Britanie a declarat ca unul dintre vanzatorii sai a convins un client sa nu isi caseze masina din anii 1960, un Singer Vogue, ci sa o vanda si abia apoi sa cumpere o masina noua.

O alta reprezentanta Kia a salvat un RMB Gentry, un automobil clasic construit in baza unui kit prefabricat. Cu toate acestea, multe modele clasice sau extrem de rare si pretioase au fost casate atat in Marea Britanie, cat si in Statele Unite ale Americii. Principala problema pe care o intalnesc posesorii de masini clasice si masini vechi in general sta in faptul ca le este foarte greu sa astepte pana gasesc un cumparator pentru masina lor, iar acesta nu le va oferi intotdeauna pretul corect pentru automobilul lor clasic. De asemenea, taxele in crestere si dificultatea de a obtine piese sau ajutor specializat ii face pe multi posesori de masini vechi sa le trimita pe acestea la casat in favoarea unei masini noi.

Via | Telegraph

Comentarii (7)

  • La gunoi cu vechiturile!
    1 13
  • @Adevarul
    Cand vei ajunge mare si mama si cu tata nu te vor mai tine in puf, iti vei da seama ca ceea ce este mai nou nu este neparat mai bun, iar "cat baga maxim" si "cate lcd-uri ai in masina si cat de mari sunt" nu pot crea placerea conducerii unei masini.
    dar ma rog, eu nu stau in fiecare seara la o shaorma si un pumn de samanta langa masina, "sa fie invidiosi dujmanii".

    Inca ceva - stii cat costa un Golf 1 GTI sau un M3 E30 (ursuletz, ca sa intelegi si tu) in perfecta stare de functionare? cat un Golf 6 GTI nou, sau chiar mai mult.
    11 0
  • adevaru gol golut........
    copilasi mai bine sa se puna la culcare de dupamasa ca deja le joaca neuronii in capusor
    un copil de 15 ani nare cum sa aprecieze o masina clasica ca ei nu au in cap nukma masini 'de ultima jeneratie'.
    3 0
  • NeoGalaxy
    Pai un ursuletz este mai valoros ca un Golf 6 GTI orice ar face Golf-ul :) Si probabil si multe alte masini vechi. Nu tot ce este nou este si mai bun sau mai interesant.
    2 1
  • Incultii vorbesc.Filozofii tac.
    0 2
  • NeoGalaxy
    @HH: Naspa... sa intelegem ca esti un incult? Pacat... ca te lauzi singur, eu cel putin erau curios sa citesc primul tau post in care chiar sa spui ceva interesant.. Dar nu este prea tarziu, inca mai astept :)
    0 1
  • @NeoGalaxy ma tem ca suntem cu totul alt gen de persoane ca sa avem o discutie civilizata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru