Aston Martin Cygnet va fi disponibil din 2011

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.10.2010
Cel mai ieftin model din gama Aston Martin va fi disponibil din 2011 doar pentru clienţii existenţi. Modelul este bazat pe Toyota iQ, dar este construit în fabrica din Gaydon.

Cel mai mic şi cel mai ieftin Aston Martin creat vreodată va fi disponibil din 2011. Modelul va fi construit la fabrica Aston Martin din Gaydon şi va utiliza caroserii şi propulsoare importate din Japonia. Practic, pe lângă elementele de la exterior şi interiorul acestui model, avem de a face cu o Toyota iQ în haine de Aston Martin. Cu toate acestea, cei de la Aston Martin pretind că modelul a fost realizat fără niciun compromis.

Ulrich Bez, şeful Aston Martin, şi-a apărat noul produs spunând că a fost creat pentru a reduce emisiile de CO2 la nivel de flotă. Practic, părintele lui Cygnet s-a scuzat pentru creaţia acestui model prin faptul că nu vrea să facă niciun compromis în gama Aston Martin şi refuză să aplice o politică de downsizing pentru supercar-urile sale. Aşadar, introducerea unui model extrem de economic ar trebui să mute balanţa emisiilor la norme respectabile pentru cei de la Aston Martin.

Marek Reichmann, şeful de design de la Aston Martin, a declarat că experienţa de deţinere a unui Cygnet va fi identică cu posesia unui supercar din Gaydon. Calitatea interiorului nu va fi compromisă în niciun fel, iar materialele folosite pe celelalte modele Aston Martin vor fi utilizate şi pentru construcţia lui Cygnet.

În primă fază, doar proprietarii actuali de Aston Martin vor putea comanda un Cygnet. Ulterior, există posibilitatea ca acesta să fie oferit în serie redusă celor care nu deţin un asemenea supercar dar îşi doresc un Aston Martin.

Via | Autocar 

Comentarii (5)

  • masina-i fainuta dar...ce sunt curios e...........pretul.
    2 2
  • .marius.
    Gaydon...really ? :)))
    4 0
  • @.marius.
    Da, pe bune.

    http://www.astonmartin.com/content/allsites/documents/map_gaydon_07656997-6011-4b6f-9b3a-e169b666292a.pdf
    0 3
  • urat rau
    speram sa nu apara m prostitutiea auto
    3 0
  • tomita
    deci probabil va costa 40 k euro cu motor 1l twin turbo 200cp :))))
    serios acum, asta este doar o strategie de marketing special conceputa pt a imbunatati clasificarea brandului ca norme ecologice, dupa cum au declarat si ei. reno se lauda cu norme mcii de poluare tocmai prin introducerea unor motorizari cat ai puturoase si mai putin poluante.
    dece mercedes are smart-ul? din acelais motiv.
    totusi astia de la aston martin, daca voiau cu adevarat sa creeze o masina mica trebuiau sa tinteasca mini...
    PS: masina asta este o caricatura dintr-un aston. exact cum sunt cgi-urile realizate in photoshop ale diverselor masini storcite :)))) ei s-au gandit sa puna in practica respectivele "proiecte" :)))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru