Aston Martin da mana cu Mercedes?

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.10.2008
Ultimele zvonuri din lumea auto anunta o posibila colaborare intre Mercedes si Aston Martin.

Dupa ce zilele trecute au circulat zvnouri privind o posibila preluare a actiunilor Chrysler de catre alianta Renault-Nissan, revenim astazi cu noi informatii din industria auto. Se pare ca de aceasta data britanicii si germanii vor sa dea mana pentru un parteneriat profitabil.

Este vorba despre Aston Martin si Mercedes care discuta in prezent despre posibilitatea semnarii unui parteneriat. Acesta ar urma sa includa dezvoltarea comuna a unor elemente esentiale cum sunt motoarele, sistemele hibride, transmisiile sau chiar platformele.

De cealalta parte, Mercedes ar urma sa beneficieze de ajutorul Aston Martin pentru revitalizarea brandului Maybach, britanicii urmand sa isi aduca aportul la capitolele design si dezvoltare.

Zvonul a fost lansat de jurnalistii britanici de la Car Magazine, care vad o posibila colaborare in acest sens. Potrivit acestora, proiectul de colaborare a fost botezat "Romeo si Julieta" si presupune o suma de 300 de milioande euro. Aston Martin si-ar putea astfel dezvolta mai ieftin linia de modele Lagonda si un viitor DB10.

Toate aceste informatii raman insa la stadiul de speculatii, asemeni celor care anuntau intalniri la nivel inalt intre Dieter Zetsche, CEO Mercedes, si Ulrich Bez, CEO Aston Martin.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru