Aston Martin va oferi in viitor modele unice

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.03.2010
Aston Martin isi propune sa duca mult mai departe procesul de personalizare al modelelor sale, oferindu-le clientilor posibilitatea de a-si crea singuri masina: break, decapotabila, sedan.

Inspirat probabil de noul Bentley Continental Flying Star, dezvaluit saptamana trecuta la Geneva, Marek Reichman, directorul de design Aston Martin, a declarat ca isi doreste un nou standard de personalizare pentru modelele pe care le proiecteaza.

Reichman a sustinut ca in prezent incearca sa coopteze o echipa de designeri capabili sa ofere, la comanda, orice tip de vehicul, de la sportive decapotabile la break-uri de lux. Singura conditie este ca modelele exclusiviste sa respecte filosofia de design Aston Martin.

"Exista foarte multe optiuni la ora actuala, ceea ce inseamna ca masinile noastre trebuie sa fie mult mai personale. Spre exemplu, fiecare exemplar Rapide necesita 200 de ore de munca pentru a putea iesi de pe poarta uzinei. In prezent exista 11 tipuri de cusaturi pentru interior, iar paleta de culori este una impresionanta", a declarat Reichman, incercand sa dovedeasca publicului ca personalizarea poate merge mai departe de atat.

Tot Reichman a sustinut ca pentru a crea o masina perfecta este nevoie de cat mai putine instrumente mecanizate in cadrul procesului de productie.

"Noul One-77 duce filosofia umana mai departe. Supercarul este construit in jurul unei caroserii stationare, care nu se misca de-a lungul unei linii de productie. Asta inseamna ca putem modifica formele, interiorul, motorul sau jantele fara a afecta continuitatea procesului de productie. Aceasta idee ne ofera posibilitati infinite", a incheiat designerul.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Frumos...
    Acesta era si modul de lucru al firmei Duesenberg. Clientului i se punea la dispozitie sasiul si motorul, iar in functie de cerintele acestuia se construia mai apoi automobilul. In acest fel, fiecare model Duesenberg este un unicat. Din pacate acest producator de automobile de lux nu mai exista de foarte multi ani...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru