Atmosfera echipelor inainte de startul Rally Show

De Bogdan Mirică
Publicat Sambata, 03.11.2007
Mecanicii echipelor au pregatit masinile de cursa mai bine de o ora sub atenta supraveghere a pilotilor.

Automarket a ajuns pe circuitul de la marginea Sibiului la ora 08.30. Standurile improvizate forfoteau de mecanicii echipelor participante care deja turau motoarele si schimbau cauciucurile bolizilor. Pilotii au urmarit de pe margine pregatirile pentru cursa sau chiar au pus umarul la strangerea prezoanelor sau lipirea abtibildiurilor cu numele si numerele de concurs. Vedetele au pozat apoi langa masinile lor sau au salutat prietenosi fanii si mass-media.

Publicul ardelean s-a prezentat in numar mare la eveniment, pe marginea circuitului strangandu-se aproximativ 800 de oameni care si-au sustinut zgomotos favoritii. Orgoliile ranite in ultima etapa a campionatului national de raliu au incordat tensiunea la standuri insa pilotii au glumit, s-au sfatuit si au ras impreuna inaintea cursei.

Dan Gartofan, proaspatul campion al CNR, a vrut sa creasca doza de spectacol a evenimentului si a invitat-o pe vedeta de televiziune Corina Danila in cockpit-ul sau, pentru a-l ajuta pe parcursul cursei.

Pilotii au putut sa se acomodeze cu circuitul si sa studieze virajele intre orele 09.00 si 10.00, apeland insa la masini normale, de serie, organizatorii impunand o viteza maxima pe circuit de doar 20 km/h.

Mihai Leu a studiat traseul intr-o Mazda CX-7, Marco Tempestini s-a ajutat de un Seat Ibiza iar Claudiu David a apelat la un Opel Zafira. Dupa inscrierea celor 17 participanti, organizatorii au tras la sorti perechile de concurs ale mansei intai.

Pregatirile pentru cursa au intrat pe ultima suta de metri si mecanicii s-au grabit sa monteze pneurile pentru suprafata umeda si sa incalzeasca motoarele. Mirosul gazelor de esapament, amestecat cu cel al ambreiajului incins a marcat inceperea primei manse.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru