Interviu: Claudiu David a alergat la Pirelli Rally Show

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.11.2007
Claudiu David, singurul pilot roman care participa in WRC, a stat de vorba cu echipa Automarket la Pirelli Rally Show.

Evenimentul de la Sibiu a reunit spuma pilotilor din motorsportul romanesc. Prezent si el la Pirelli Rally Show, Claudiu David, singurul pilot roman care concureaza in Campionatul Mondial de Raliuri WRC, a stat de vorba cateva minute cu echipa Automarket.

Automarket: De cine te temi cel mai mult in aceasta confruntare?

Claudiu David: Nu ma tem de nimeni in mod special. Din cate stiu Titi Aur este adversarul greu de batut aici. In acelasi timp, nu am venit aici decis sa castig sau sa pierd, am venit sa facem spectacol. O sa incerc sa merg cat mai bine cu putinta si daca se va intampla sa si castigam o sa fie perfect.

A: Cu ce masina concurezi?

C.D.: Masina mea este un Mitsubishi Lancer Evo 7 de anul trecut, cu cutie de serie, ceea ce inseamna ca este putin mai dificil sa mergi cu ea, dar nu vreau sa ma plang. Merge foarte bine insa am un mic handicap pentru ca trebuie sa schimb cu ambreiaj si atunci pierd mai mult timp la schimbarea treptei, nu pot sa mai franez cu stangul in momentul acela.

A: Anul viitor vom mai avea un pilot roman in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC)?

C.D.: Este greu de zis. In acest moment vestile nu sunt imbucuratoare pentru ca sponsorul principal OMV s-a retras si lucrurile sunt inca in ceata. Desi stiam ca am program de concurs pentru anul viitor se pare ca planurile mele au fost date peste cap. Incerc sa gasesc sponsori dispusi sa ofere bani, daca nu, macar in CNR sa raman.

A: Care sunt diferentele intre Campionatul Romanesc de Raliuri si WRC?

C.D.: E un alt sport. Nu vreau sa fiu inteles gresit dar totul este diferit de la organizare la mersul pe probe. Seamana doar pentru ca avem probe speciale cu CO.

A: Cum a fost prima mansa a Pirelli Rally Show?

C.D.: A fost foarte alunecos, am incercat sa gasesc un echilibru perfect pentru a nu pierde timp. Si uite ca am reusit sa-l inving in confruntare directa chiar pe Dan Gartofan, campionul de anul acesta al CNR. Sunt foarte multumit pana acum.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru