Audi a anuntat ca va dezvolta un Q7 hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.09.2007
Constructorul german a anuntat ca va dezvolta o versiune hibrida a SUV-ului Q7, care va consuma doar 9.8 litri/100km.

Audi a anuntat ca va dezvolta o versiune hibrida a modelului Q7, inscriindu-se in randul marilor constructori auto care dezvolta SUV-uri ecologice. Anuntul a fost facut de oficialii grupului german in cadrul seminarului Audi's TechDay 2007, desfasurat in Germania.

Inginerii Audi au prezentat o tehnologie hibrida concept care ar urma sa echipeze viitorul Q7, tehnologie asemanatoare celei pe care Porsche o va folosi pentru Cayenne. Noua inovatie propusa de Audi presupune un sistem hibrid paralel, compus dintr-un propulsor electric de 34 kW, un V6 FSi de 3.6 litri si un convertor al cuplului motor.

Unitatea electrica este capabila sa produca 285 de Nm iar cea pe benzina 375 de Nm, versiunea hibrida a SUV-ului Q7 fiind astfel capabila sa ofere un cuplu motor impresionant. Performantele viitorului Q7 vor fi demne de toata lauda: 0-100 km/h in 7.6 secunde si 60-120 km/h in doar 12 secunde (in treapta a cincea de viteza). Desi cantareste 2480 de kilograme, SUV-ul Audi va inregistra un consum mediu de doar 9.8 litri/100 km.

Soferul va putea sa opteze pentru functionarea simultana sau singulara a celor doua propulsoare.

Alimentat doar de motorul electric, SUV-ul poate parcurge o distanta de doi kilometri cu o viteza de 50 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru