Audi a renunţat la modelele electrice A2 şi A1 e-tron

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Audi nu mai crede atât de tare în piaţa maşinilor electrice premium. Tocmai de aceea se pare că a renunţat la viitorul A2 şi la proiectul A1 e-tron.

Esential

200 de kilometri promitea autonomia conceptului Audi A2.

Audi A2 pare a fi unul din acele modele născute sub o stea potrivnică. După eşecul vechii generaţii, fanii brandului din Ingolstadt se pregăteau de o reinterpretare ceva mai reuşită, anunţată chiar anul trecut de un concept expus la Frankfurt. Se pare că modelul de serie nu va mai vedea lumina zilei, cel puţin dacă judecăm după informaţiile obţinute de publicaţia britanică Car Magazine.

Gândit ca un model electric, viitorul A2 a fost trecut momentan pe lista de aşteptare de către oficialii germani, motivul principal fiind preţul său de pornire, estimat la 40.000 de euro. Conceptul din 2011 anunţa un model urban electric de 114 cai putere şi 270 de Nm, capabil să garanteze o autonomie de 200 de kilometri cu zero emisii.

Practic, A2 se vroia a fi un răspuns la BMW i3, debutul său pe piaţă fiind programat în 2015. Din păcate, se pare că bavarezii se vor bucura singuri de clienţii acestei nişe.

În afară de viitorul A2, Audi va renunţa, se pare, şi la A1 e-tron, versiunea electrică a mezinului familiei. În acest caz, oficialii germani sunt de părere că potenţialul unei pieţei auto electrice cu caracter premium este mediocru. Audi nu mai crede atât de tare în această nişă, mai ales că vânzările sunt în scădere, chiar dacă guvernele oferă susţinere financiară.

via l egm

Comentarii (10)

  • jiji cocalarul
    edi80 / chuck norris aveti legatura! :))
    10 5
  • Lexmark
    Nu stiu de ce nu-si vad ei de TDI-uri si sa-i lase pe altii cu chestiile astea "grele" care ca sa vezi se mai si vand in volume impresionante (vezi ToyotaPrius, pe 3 in lume ca vanzari si pe 1 in Japonia)?...
    Eu zic sa mai duca la vreo 7 saloane R8-ul E-tron cu Nspe mii de Nm si CP adunati si ridicati la patrat ne N luate cate K si apoi sa ne lase in pace.
    Si apropos de R8 au dres-o cei de la Audi in vreun fel dupa ce au fost prinsi cu minciunica sau s-au facut ca ploua?
    Zic rau oare?....
    12 18
  • @ Lexmark , pentru tine hybrid = electric , nu ? Ce mai conteaza un motor de 1.8 benzina ...o fi pus pe Prius doar de decor ... :P
    10 4
  • oricum nu erau in stare ei de asa ceva!! si culmea au investiti si o gramada de bani pana acum pt ce?pfffff sa ramana la tdiurile lor mai bine....
    6 16
  • a tras edi concluzia : nu erau in stare! poate ca nu se merita investitia si sunt destui sceptici in privinta masinilor electrice! pana la urma gandesti tu ca le-ar fi atat de greu sa fure tehnlogia de pe tesla par example? nu , nu le este deloc greu sa faca asta si nu cred ca le este greu nici sa gandeasca ceva electric nou!
    12 5
  • AndreiRN
    Or sa regrete aceasta decizie si asta destul de curand.
    Ei stiu sa polueze aerul cu motoare diesel Made in China.
    2 4
  • zarnesteanu
    @legzmarg, @pistolu'-cu-ventuze & care va mai aflati ...

    Povara prostiei e coplesitoare ... De fiecare data ma uimiti cu profunzimea nemarginita a tampeniei. Irefutabila si imposibil de confundat.

    Priceless!
    3 1
  • ...si asa a mai cazut un mit.
    Parerea mea ramane ca, in ciuda nevoilor evidente pentru motorizari cat mai ecologice, lucru cu care sunt perfect de acord, amalgamul format din caratul de sute de kg baterii pentru o autonomie reala de 100km in medie, timpul de incarcare ridicol de mare si preturile aberant de mare nu are si nu va avea nici un viitor.
    Trist e ca in industria militara de top exista tehnologii de zeci de ani care sa permita o adevarata revolutie in acest segment al automobilelor electrice insa, dintr-un motiv, probabil, strategic nu se doreste implementarea lor in domeniul civicl.
    2 0
  • AndreiRN
    Exista un vehicul care nu trebuie alimentat niciodata cu combustibil.
    Sau mai bine zis "rezervorul" tine 13 ani.
    0 0
  • chuck norris
    salut jiji cocalaru,ce vrei sa spui cu avem legatura?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru