Audi A1 Cabrio debuteaza in 2011 la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.06.2008
Audi va aduce la editia din 2011 a Salonului Auto de la Frankfurt varianta cabrio a viitorului model A1.

Audi are planuri mari in ceea ce priveste largirea gamei sale de modele. Constructorul din Ingolstadt isi pragateste intrarea pe piata vehiculelor de clasa mica cu noul A1, anticipat in toamna anului trecut de conceptul Metroproject Quattro.

Viitorul MINI model va deschide noi orizonturi pentru Audi, pe baza lui A1 urmand sa fie dezvoltate o serie de variante care sa satisfaca orice cerinta a publicului. In 2011 Audi va dezvalui si o varianta decapotabila a modelului A1 capabila sa tinteasca suprematia actualului Mini cabrio.

Asemeni rivalului britanic, viitorul A1 cabrio va beneficia de un acoperis din textil care va fi ascuns in portbagaj. Din acest motiv, A1 nu va putea transporta decat doi pasageri, spatiul fiind orientat spre o capacitate mai mare a portbagajului.

Din pacate, cabrioleta nu va beneficia de serviciile sistemului de tractiune integrala quattro urmand sa se rezume doar la transferarea puterii catre puntea fata. Motivul pentru care s-a renuntat la aceasta idee este masa sistemului quattro, mult prea mare pentru un asemenea model.

Propulsia va fi asigurata de o serie de motoare TSI regasite pe Golf GT si nu numai: doua versiuni ale unitatii de 1.4 litri supraalimentate, una de 140 si una de 170 de cai, un turbo de 1.8 litri si 150 de cai si un entry-level de 1.6 litri si 102 cai putere. Din gama TDi, pe A1 cabrio se va regasi motorul de 2.0 litri capabil sa ofere 140 si 170 de cai putere.

Noul Audi A1 va fi dezvaluit publicului in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011.

via | Leftlane

Comentarii (2)

  • lapusneanu
    Audi A1
    si normal ca versiunea cabrio nu va fi Quadro. Sunt convins ca cine i-si va cumpara cabrioletul nu va folosi drumurile unde sa fie necesara tractiunea integrala.
    0 0
  • update
    la stiri?????cand???
    Audi’s new A1 minicar is expected to hit showrooms in early 2010 but before that we should see a concept version of a new cabriolet A1, reported to be unveiled at next year’s Frankfurt Motor Show. Aimed at squarely at other compact cabrios, namely the Mini Convertible, the new A1 drop-top will follow the launch of its hardtop sibling by roughly 12 months.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru