Audi ar putea realiza două versiuni sportive ale lui Q5

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.01.2011
Cei de la Audi au înregistrat denumirile SQ5 şi RSQ5 la Oficiul de Patente din SUA. Ulterior, cele două modele ar putea reprezenta versiuni de performanţă ale lui Q5.

Potrivit celor de la Car and Driver, Audi a înregistrat denumirile SQ5 şi RSQ5 la Oficiul de Patente de Statele Unite ale Americii.. Judecând după nomenclatura Audi, denumirile respectivă sugerează două versiuni de performanţă ale lui Q5. Mai precis, Audi pune deoparte cele două nume în caz că va realiza o versiune S sau RS a lui Q5, deşi înregistrarea denumirilor respective nu garantează intrarea în producţie a acelor modele.

În toamna anului 2010, Stephen Reil a exclus dezvoltarea unor versiuni RS ale modelelor Q5 şi Q7. Reil este şeful departamentului de dezvoltare tehnică de la Audi, deci implementarea unui asemenea model nu ar avea loc fără ştirea lui. Desigur, există posibilitatea ca Reil să fi încercat să păstreze secretul mărcii pentru care lucrează, caz în care Audi ar putea prezenta în următoarea perioadă o versiune de performanţă a lui Q5, fie ea SQ5 sau RSQ5.

Tot în anul 2010, dar de data aceasta în primăvară, au ieşit la suprafaţă anumite zvonuri care sugerau o versiune S a lui Audi Q5. Vorbim aici de ceva mai mult decât echiparea modelului Q5 cu pachetul S-Line, existent deja în oferta constructorului din Ingolstadt.

Printre caracteristicile modelului respectiv ar fi fost un propulsor TFSI V6 de 3.0 litri cu 333 CP şi 440 Nm, preluat direct de la S4.

Via | CarandDriver

Comentarii (3)

  • Dupa ce ca e urat cu spume, o sa vedem si versiunea cu 4 tevi si kit sportiv, nu merci!
    7 10
  • Vasilica
    Cine te-a pus sa iti cumperi!!Asa iti trebuie!!!
    9 4
  • Pentru Esan
    O descrii pe maica-ta cumva ? Daca tu ai Logan si te oftici ca e mai frumoasa aceasta masina nu tre' sa te apuci sa critici tu acum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru