Audi: piata auto va creste din anul 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.05.2009
Oficialii Audi au declarat ca piata auto premium din Europa isi va reveni in decursul anului 2010 si va creste in anul 2011.

Producatorul german Audi isi pastreaza tintele de vanzari stabilite in planul "Route 15" in ciuda unei scaderi usoare a cererii inregistrate in prima parte a acestui an. Audi a luat aceasta decizie deoarece considera ca segmentul premium al pietei auto se va redresa in decursul anului viitor si va inregista o crestere in anul 2011. Totodata, producatorul din Ingolstadt doreste sa isi mareasca vanzarile la 1.5 milioane de unitati pana in anul 2015. In decursul anului 2008, Audi a vandut un milion de unitati.

Cu toate acestea, Audi se asteapta sa inregistreze o scadere a profitului in decursul anului 2009. Aceasta scadere ar putea fi atat de insemnata incat sa fie prima scadere a venitului anual din ultimii 14 ani. Audi spera sa isi redreseze vanzarile cu ajutorul modelului A1, pe care il va comercializa incepand cu anul viitor. Producatorul german se asteapta sa vanda circa 80.000 unitati A1 pe an.

"Piata auto va creste cu 20 de procente in perioada urmatoare, pe cand segmentul premium al pietei auto va scade cu 20 de procente.

In anul 2010 sau 2011, situatia va fi imbunatatita semnificativ, iar atunci vom inregistra o crestere in segmentul nostru. Piata auto din China va cumpara circa 6 milioane de unitati in decursul anului 2009. Cu doar sase luni in urma, previziunile ne aratau o piata auto de 5.1 milioane de unitati.", a declarat Rupert Stadler, presedinte al companiei Audi.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Taguri: A1, Audi, vanzari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru