Audi S5 va primi un motor V6 TSI in locul V8-ului

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.11.2008
Audi va face schimbari la motorizarile modelelor S5 si S6. Vor fi folosite motoare supraalimentate, dar de cilindree mai mica.

Esential

329 de cai putere dezvolta motorul V6 TSI de pe Audi S5.

Audi va face schimbari in gama sa de motorizari pentru modelele de varf. Astfel, modelul S5 va primi un V6 supraalimentat, care dezvolta 329 CP, in locul motorului V8 de 4.2 litri. Noul motor dezvolta o putere similara cu V8-ul si un cuplu motor mai mare. Pe langa aceasta, motorul V6 TSI consuma cu 30% mai putin fata de V8-ul aspirat de 4.2 litri. Greutatea motorului este si ea redusa, deci S5 va cantari mai putin si va fi mai rapid.

Noul Audi S6 va primi un motor V8 twin-turbo de 4.2 litri in locul motorului V10 disponibil pe generatia precedenta. Cel mai probabil Audi va face aceeasi miscare si pentru S8, pastrand motorul V10 biturbo pentru R8 si R8 GT. La doi ani dupa introducerea motorului V6 TSI in gama Audi, propulsorul va fi introdus si pe coupe-ul R4.

Modelul R8 va primi motorul V8 twin-turbo de pe Audi S6, pe cand R8 V12 TDI va ramane neschimbat. Modelele RS4, RS6 vor fi mai usoare si mai puternice fata de predecesoarele sale. Audi intentioneaza sa concureze cu modelele Porsche entry-level prin noile sale modele de performanta.

Via | WorldCarFans

 

Taguri: Audi, Putin, R4, R8, S4, S5, S6

Comentarii (2)

  • RADU S
    S- URI
    V6 de pe S5 nu are acceasi putere cu V8 DE pe S5.
    0 0
  • marius
    cititi cu atentie
    @RADU S ...normal ca nu ...doar scrie si in articol ..puterile sunt similare si nu aceleasi :)peace!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru