Audi scoate din producţie RS6 în luna octombrie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Fanii Audi îşi vor lua rămas bun de la modelul de performanţă RS6 în luna octombrie. Constructorul din Ingolstadt pregăteşte astfel terenul pentru lansarea noii generaţii A6, în martie 2011 la Geneva.

Esential

580 de cai putere dezvoltă actualul Audi RS6.

După ce fanii BMW şi-au luat rămas bun de la vechiul M5, actualul Audi RS6 părea să fi rămas lider în segment, ameninţat fiind doar de Mercedes E63 AMG. Supremaţia nu a durat mult însă, constructorul din Ingolstadt pregătindu-se să pună capăt producţiei modelului de performanţă din această toamnă. Aşadar, din luna octombrie, E63 AMG va rămâne singura opţiune germană în segmentul berlinelor potente, până la debutul viitorului M5.

Audi opreşte producţia sedanului de 580 de cai putere pentru a face loc, din primăvara lui 2011, noii generaţii A6. Mai exact, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, constructorul din Ingolstadt va dezvălui succesorul actualului A6.

O versiune de performanţă cu indicativul RS va debuta abia în 2012, în două variante de caroserie, sedan şi break, pentru a respecta tradiţia impusă de generaţiile trecute. Sub capotă, actualul motor V10 TFSI de 5.0 litri va fi înlocuit de noul V8 biturbo de 4.0 litri, capabil să dezvolte peste 600 de cai putere.

via | autoblog

Comentarii (11)

  • viitoru M5 se pare ca va fi belea......
    cel putin din cate sa stie pana acum.
    insa mai interesant se vrea viitoru RS6......4 litri bi-turbo 600 ponei...
    vom vedea........
    acum 10 ani E55 era lideru clasamentului cu 500 cai,RS6 AVEA 450 SI M5 400.......
    mi se pare mie sau mercedes a cazut pe locul 3??????.
    6 7
  • cristi G
    @tzenu_bmw
    bai tzenule... se pare ca ai mai revenit cu picioarele pe Pamant. nu mai esti un disperat ca inainte in privinta comm. mai ales cand era vorba de bmw. e bun ca realizezi ca mai sunt si alte masini in afara de bmw.
    11 3
  • off-topic
    Oare de ce nu au pus un v8 biturbo si pe RS5 sa ajute kilogramele in plus?
    1 6
  • @cristi G
    Masini peste masini sunt........nam de ce sa mint........
    recunosc RS6 e peste actualu M5.............
    insa daca e vorba de bani mei mas duce pe BMW......
    adevaru ca sunt disperat(intradevar)de masini......nu conteaza ca e opel vw sau toyota.....imi plac masinile....si da cand e vorba de ceva tre' sa recunoastea ce si cum.......
    numa bine
    4 3
  • Se apropie lansarea lui Audi A7
    In toamna la Paris, Audi va lansa rivalul sau pentru Mercedes CLS ( va fi lansat tot la Paris ) si anume modelul A7 . In acest sens au lansat un site dedicat A7 ce va furniza periodic "teaser-e" cu noul coupe in 4 usi Audi . http://es.autoblog.com/2010/07/14/audi-abre-el-primer-sitio-teaser-del-a7/
    3 2
  • e bine ca mai avem si discutii civilizate...nu numai- BMW e mai buna!Audi e mai bun!.....in primul rand e vorba de o pasiune(masinile) si dupa e vorba doar de gust...intotdeauna parerile sunt impartite...mai ales cand e vorba de Audi si BMW...in general fiecare producator are in gama modele interesante sau mai putin interesante....mai ales ca la nivelul Audi;BMW nu se pune problema daca sunt masini bune...!!!
    6 0
  • si avant
    "audi opreste productia sedanului" si a breku-lui sau AVANT ca doar modele RS asa s-au consacrat care dupa parerea mea e mult mai frumos un audi AVANT decat Limousina indiferent de ce model vorbim
    3 2
  • @audio sau adio
    Am o intrebare cand a fost introdus actualul RS6 ??? ca deja il scot din productie , parca ar fi o masina de unica folosinta , 2 ani si gata din productie :).
    uitativa ce scrie pe WIKIPEDIA .

    Audi C6 RS6 5.0 TFSI quattro Saloon

    Production April 2008–present
    Predecessor C5 RS6 (Typ 4B)
    Body style(s) 5-door Avant (estate/wagon),
    4-door saloon/sedan
    Platform Volkswagen Group C6
    Engine(s) 5.0 L V10 FSI biturbo 2xDOHC (BUH)
    Transmission(s) 6-speed ZF 6HP26A tiptronic automatic

    mie imi pare ca Audi se teme sa nu iasa pe youtube si topgear sau autocar ca ia bataie de la noul M5F10 si repejor il scot din productie indiferent ca e timpul sau nu , important e ca M5 nu va avea cu cine concura si fanii audi or sa zica stati putin ca apare noul Rs6 , dupa ce vor sti deja ce are sub capota noul M5 o sa puna si audi cel putin cu vreo 50 Hp mai mult ca decat pe M5 ca sa poata scoate timpi mai buni pe circuit

    Va rog nu stergeti ce am postat .
    5 2
  • @BMW
    Tu ai citit articolul? Sau macar prima parte, cea cu bold?
    Il scot pentru ca urmeaza sa apara noul A6 in 2011 si nu vor sa pastreze un model deprecated. Ca a stat numai 2 ani, asta e. La fel au facut si cu C5 RS6 si probabil asa vor face si cu urmatoarea generatie. Mie mi se pare ca esti putin disperat. Iar pentru a scoate timpi mai buni pe circuit nu iti trebuie cu 50HP mai mult. Daca reusesc inseamna ca ofera ei ceva mai mult de atat, nu doar la motor. Asa ca chill out.
    Toate cele bune.
    1 2
  • A da si sa nu uitam ca noul RS6 va avea motor de numai 4.0 litri deci daca reuseste sa bata M5 F10...tot respectul
    1 2
  • @rio clio
    BMW si Mercedes-Benz pastreaza traditiile si valoarea si tin modelele pe piata dula regulament cate 6-7 ani,
    Dar la audi e altfel traditia in fiecare an 2 ani cate una noua , ca ele se devalorizeaza repede si pentru a tine piept cu BAVAREZII au nevoie de modele cat mai noi recente pentru a tine piept BMW-ului.
    ASa a fost si cu Rs4 asa e si cu Rs6 asa e cu toata gama Audi, masini noi cat mai des upgrade pentru a putea tine piept cu hergeliile de sub capota de la BMW.
    Mi mi-ar fi rusine , numai au auzit ca apare noul M5F10 si repejor lau scos pe rs6 c6 , e ca si cum ai pune coada intre vene, masina de doar 2 ani scoasa din productie , rahat....
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru