Audi Travolution, sistemul care evita "rosul" la semafor

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.08.2008
Audi Travolution e un sistem care comunica cu semafoarele pentru ca masina sa nu fie nevoita sa opreasca la "rosu".

Esential

1.3 milioane de euro a investit Audi pana acum in pachetul Travolution.

Audi a anuntat dezvoltarea unei tehnologii extrem de avansate al carei rol este economisirea carburantului si scaderea emisiilor de dioxid de carbon prin anticiparea luminilor verzi ale semaforului. Practic, masina este conectata wireless la reteaua de semafoare ale orasului si "vede" culorile acestora, regland viteza astfel incat soferul nu mai este nevoit sa opreasca la culoarea rosie. Altfel spus, toate semafoarele din fata masinii urmeaza sa fie verzi atunci cand ajunge in dreptul lor.

Compania germana a investit deja 1.2 milioane de euro in aceasta tehnologie, denumita oficial Travolution. Primele prototipuri, un A5 si un A6 Avant, au inceput deja sa testeze sistemul ajutandu-se de 46 de semafoare implicate in proiect care se afla in aria municipala a orasului Ingolstadt. Practic, modulul de comunicare amplasat in masina transmite computerului de bord timpul de care are nevoie soferul pentru a prinde "verde" la urmatorul semafor, soferul fiind avertizat printr-un semnal vocal cu ce viteza ar trebui sa ruleze pentru a nu fi nevoit sa astepte la intersectie.

via | Leblogauto

Taguri: Audi, Travolution

Comentarii (2)

  • lapusneanu
    tehnologie
    chiar daca in Germania va fi implementata repede sper ca peste 200 ani va fi introdusa si in Bucuresti
    0 0
  • cozappz
    Unda verde
    Sau in orasele din Romania unde autoritaile locale au implementat "unda verde". Masinile devin mai destepte decat politicienii ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru