Audi va produce doar 1000 de exemplare e-Tron

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.12.2009
Un oficial Audi a declarat ca productia de serie a supercarului electric e-Tron va insuma doar 1000 de exemplare. Produsul final va fi lansat pe piata abia in 2012.

Desi a produs o reactie foarte buna in momentul lansarii, Audi e-Tron va vedea lumina zilei in numai 1000 de exemplare. Constructorul din Ingolstadt intentioneaza sa dea nastere unei versiuni de serie a conceptului prezentat la Frankfurt, care se va pozitiona peste R8 si va debuta pe piata cel mai probabil in 2012.

Achim Badstubner, directorul departamentului de design exterior din cadrul Audi, a declarat ca o productie de numai 1000 de unitati ar fi suficienta pentru reteaua constructorului german, care include peste 5000 de dealeri. Cu toate acestea, am putea asista la o oprire prematura a productiei, daca cererea pentru supercarul electric nu satisface asteptarile Audi.

Badstubner a declarat ca "intotdeauna vor exista oameni care isi doresc sa detina primii o tehnologie revolutionara. Cu toate acestea, sa creezi o masina electrica sportiva este dificil, pentru ca acest tip de propulsie este destinat in principal modelelor de oras, din cauza bateriilor foarte scumpe, care limiteaza performantele", a incheiat Badstubner.

In aceste conditii, viitorul Audi e-Tron va fi o alternativa premium a vehiculelor electrice, asemeni deja popularului Tesla Roadster.

Modelul german va fi pus in miscare de patru motoare electrice pozitionate pe fiecare roata, capabile sa ofere 313 cai putere. Masa va fi redusa prin folosirea unei structuri din aluminiu si a unei caroserii din materiale compozite.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru