Audi vs BMW: duelul vânzărilor

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 25.06.2011
Audi vrea ca până în 2020 nivelul anual al vânzărilor să ajungă la 2 milioane de vehicule, în timp ce BMW preconizează ca va comercializa acelaşi număr de maşini până în 2016.

Rivalitatea dintre Audi şi BMW stârneşte o mulţime de controverse în lumea auto. Cel mai recent "duel" care s-a consumat între cele două brand-uri mari a fost pe tema vânzărilor din anii care urmează. Conform publicaţiei Manager Magazin, constructorul german Audi vrea ca până în 2015 vânzările să ajungă la 1.5 milioane de vehicule pe an, iar până în 2020 aceastea să crească până la 2 milioane.

Răspunsul rivalilor de la BMW nu s-a lăsat mult aşteptat. Conform aceleaiaşi publicaţii germane, constructorul bavarez vrea ca până în 2016 vânzările anuale să ajungă la 2 milioane de vehicule, iar în 2020 numărul de automobile comercializate să crească până la 2.5 milioane.

Mai mult decât atât, BMW doreşte să inaugureze trei fabrici noi, iar două dintre acestea vor fi deschise în Rusia şi Brazilia. În acest moment, recordul de vânzări înregistrat de BMW a fost realizat în 2009, an în care germanii au comercializat 1.286.310 vehicule.

Oficialii BMW au refuzat să comenteze asupra acestor informaţii apărute în preas internaţională.

Via | InAutoNews | Turbo

Comentarii (10)

  • Vanzari
    3 fabrici noi in America de Sud, Rusia si Brasilia, ca doar Brasilia e in America de Nord ce naiba.
    Cele doua marci ar trebui sa fie foarte atente la ce declara, ambele se bat pt a fi number one si ambele tinte consider ca nu sunt chiar atat de greu de atin. DAR mare atentie la Mercedes, cu trendul lor de asi reinprospata gama de modele, noile A klass si B Klass vor avea un cuvant greu de spus
    10 8
  • Astora nu le mai ajunge averea...
    Dar nu vrea nici unul dinastia sa aiba in 2020 cele mai multe masini in topul fiabilitatii?...
    14 11
  • Mircea
    Sunt deja in topul fiabilitatii asa ca stai lin acolo in banca ta domnule GT-R
    11 8
  • Irealizabil
    Pronosticul Audi este gresit, iar al celor de la BMW este gresit grav. Eu nu cred ca un producator premium va atinge vreodata cifra de 2.000.000 autovehicule. Si mai cred ca pana in 2020 va mai fi cel putin o criza macar similara celei din 2009, daca nu mai puternica. 1.500.000 este o tinta realizabila si probabil ca pana in 2015 unul dintre cei doi constructori o va atinge.
    8 3
  • DAN_GRC
    Astea au aparut in presa, nu sunt comunicate oficiale
    6 0
  • @Mircea
    Concret, consulta un top (macar lista) al modelelor testate si vezi cate modele Audi si BMW gasesti, apoi sari cu contraargumente! Sunt modele bune, dar cand e vorba de costuri/fiabilitate in timp... sunt cam departe de alte modele de la care n-ai avea prea multe pretentii!
    7 7
  • jerome
    Vai si Renault unde este?
    6 5
  • @jerome
    ce te legi de Renault?! vrei premium din cadrul aliantei? stai linistit, infiniti vine cu putere din spate si va schimba peisajul auto european
    1 1
  • @@jerome
    cred ca era vorda despre cum sunt facute toupile de fiabilitete..... si anume este luat in considerare pretul pieselor si deprecierea....... capitole la care marcile premium sunt clar in dezavantaj.....
    1 0
  • @gt-r
    tu nu ai de invatzat pt bac?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru