Autostrada Arad-Timişoara va fi deschisă traficului începând de mâine

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.12.2011
De mâine, românii vor avea la dispoziţie încă o autostradă: Arad-Timişoara. Aceasta este finalizată în proporţie de 95% şi va fi dată în folosinţă de mâine, anunţă Adevărul.

Autostrada Arad-Timişoara a fost construită în proporţie de 95%, iar mâine va fi deschisă circulaţiei, titrează Adevărul. Iniţial, lucrările la autostradă erau programate să debuteze în ianuarie 2009, dar şantierul a fost deschis abia în luna iulie a anului respectiv. Constructorii au avut probleme şi cu situl arheologic, dar şi cu finanţarea proiectului. Între timp, problemele au fost rezolvate, iar proiectul a fost derulat într-un ritm accelerat pentru a deschide proiectul în timp util. În luna iulie a anului curent, lucrările la autostradă erau la 60%, iar Anca Boagiu s-a declarat pesimistă în privinţa inaugurării în acest an.

Premierul Emil Boc a anunţat la începutul lunii august că autostrada Arad-Timişoara va fi inaugurată în 15 decembrie 2011, iar entuziasmul lui a dispărut pe măsură ce vizitele sale găseau lucrările într-un stadiu mai puţin avansat decât ar fi trebuit să fie. "Este foarte târziu, raportându-ne la termenul de iulie pe care l-aţi avut.

Dacă nici aici, unde e şes, nu puteţi termina o lucrare de timp, ce să zică cei care au de făcut viaducte sau alte lucrări de artă inginerească. Până când să tot venim şi să vedem întârzieri?", declara Emil Boc la începutul lunii octombrie când a vizitat şantierul viitoarei autostrăzi, titrează Adevărul.

Autostrada Arad-Timişoara în 8 august 2010

Autostrada Arad-Timişoara în 1 august 2011

Autostrada Arad-Timişoara în 7 decembrie 2011

Via | Adevarul

Sursa Foto

Comentarii (14)

  • Guvern
    Oricat de injurati sunt actualii de la putere... macar incet incet a inceput sa se miste lucrurile.
    Mare pacat ca insa ca tot suntem cu 20 de ani in urma fata de tarile europene :(
    28 6
  • .marius.
    Sper sa vina 2012 cu mai multe inaugurari de genul asta.
    Pana atunci sa ne bucuram si de asta de maine.
    17 0
  • de 32 km
    asta e atuostrada de 32 de km incepe in camp se termina in camp, poate un drum interjudetean, ma mir de ce nu inauguraza fiecare km in parte sa taie panglica avem mai multi km de panglica taiat decat km de autostrada, vai de noi si mai vad pe unii entuziasmati, uite frate astia fac, hah, cand naiba e gata bucuresti timisoara, cand in 2030
    11 9
  • Opinie
    Am sa incerc maine sa dau o tura pe aceasta asa-zisa autostrada si am sa va transmit primele impresii. Tind sa cred ca vom avea de-a face cu o inaugurare de ochii lumii si ma astept sa lipseasca marcaje, indicatoare, masuri de protectie. Chiar ma gandesc ca poate nu-i cea mai buna idee sa ma grabesc cu parcurgerea acestui traseu. Eu unul ma astept sa se intample tragedii inca din primele zile de folosire a soselei. Se stie ca drumul Timisoara - Arad e unul ”al mortii” si ma astept ca aceasta sosea expres cu banda de refugiu (eu unul asa i-as spune) nu va face rabat la ”varsarea de sange”.
    4 7
  • @Bethurbazal
    maine nu e nici o inaugurare! "Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timis spun ca autostrada nu va fi finalizata in aceste zile, ci doar se va deschide spre circulatie. Inaugurarea acestui tronson de drum va avea loc abia in primavara. "
    0 0
  • adica?!
    o deschid traficului, dar petrecerea de deschidere o amana la anul.

    bine, inteleg ce inseamna miscarea asta, dupa cum zicea si Bethurbazal, dar exprimarea de mai sus e atat de ..... "crestere economica negativa" ... plina de gogosi
    1 1
  • Primele impresii
    Cum v-am spus am revenit cu primele impresii. Asadar, Timisoara (Giarmata) - Arad datele esentiale au fost: 32 km, 15 minute, 7,6 consum, 124 km/h media la bordul unui Fiat Grande Punto 2007, 1248 cc, diesel, 160000 km parcursi. Am intrat pe sosea, mi-am setat computerul de bord si am pornit. Primii 3 kilometri au fost ok, marcajele erau ok. Dupa acestia au inceput sa lipseasca tot mai des barierele dintre sensurile de mers (la intoarcere am si sesizat ca viitoarele bariere erau ”ascunse” printre cele deja montate). La kilometrul 10 ma pregateam sa depasesc 2 masini ce erau in fata mea pe banda 1 cand sesisez ca pe banda 2, sub un pod ce trecea pe deasupra soselelor, in mijlocul benzii, era un parapet de semnalizare din material plastic (vestitele L-uri rosu-alb). Am trecut de ”hop” si am continuat cu 140-160 km/h pana am vazut in departare un girofar. Am lasat-o mai incet si am vazut o masina de politie din care un politist a coborat spre banda 2 unde era inca un ”hop” luat de vant. Spun luat de vant caci am circulat in conditii vitrege: ploaie si vant foarte puternic. De altfel in cateva zone a fost nevoie sa tin ferm volanul ca sa pot pastra directia. Am si oprit masina 2 secunde sa-i spun celui de-al doilea politist (aflat pe banda de urgenta) si despre hopul vazut de mine. Am primit raspunsul: ”Incercam sa remediem toate problemele!”. Am continuat si am ajuns la Arad in conditiile prezentate mai sus. Calitatii soselei ii dau nota 8, marcajelor nota 5, masurilor de siguranta 3. In unele portiuni, in dreapta benzii de urgenta, se casca santuri de 7-10 metri adancime unde nu-i doresc nimanui sa ajunga. Nu recomand nimanui sa circule noaptea pe aceasta sosea!
    9 3
  • Alte impresii
    Sunt convins ca in conditii meteo bune o masina premium face acest drum in siguranta in 12 minute ceea ce e foarte bine pentru 32 de km. Pentru moment, o treime din locuitorii Timisoarei au de parcurs cam aceeasi distanta indiferent pe unde o iau (caci pana la Giarmata mai mergi vreo 10 km) insa e cert ca e mai sigur pe Marea Sosea sau, cum ii spun unii, autostrada. Inca nu recomand parcurgerea ei noaptea caci daca ziua sunt probleme e clar ca noaptea e mai nasol.
    3 2
  • @Bathurbazal
    Sa inteleg ca pentru tine o autostrada trebuie sa aiba minim 4 benzi pe sens ca sa nu intre in categoria "drum express cu banda de refugiu"? Spuneau clar ca e doar deschisa circulatiei, iar inaugurarea va avea loc abia in primavara. Ar trebui sa zici mersi ca au deschis-o circulatiei la prima oportunitate si nu v-a pus sa asteptati pana la montarea ultimului indicator; sau preferi nationalele?
    7 3
  • @ Hadaouken
    Pe mine unul nu ma prea ajuta portiunea asta. Eu daca ma duc la unguri n-o iau prin Arad. As fi preferat sa astept terminarea lucrarilor si sa circulam in siguranta decat sa mai bifeze ”portocalii” un drum de ochii prostilor. Daca asfaltul e gata restul lucrarilor sunt la jumatate. Pentru mine drumul acesta va ramane un drum express cu banda de urgenta si dupa terminarea lucrarilor. Tu poti sa-i spui cum vrei.
    3 6
  • @Bethurbazal
    lasa ca au bifat prea multe aia rosii pret de 15 ani! defapt s-au bifat cateva: banca religiilor, bancorex, banca albina,FNI,caritas tot ce a insemnat industrie grea si usoara ! cam cati km de autostrada au fost realizati in aia 15 ani si cam cati in astia...6? (din care sa nu uitam 2004-2007 guvernare pdl-pnl 2007-2008 pdl+psd)
    5 5
  • @all
    Le era greu sa mai amane o saptamana inaugurarea astfel incat sa termine macar barierele dintre sensuri? Acum poti intoarce pe sensul celalalt oricand vrei de la km 3 pe directia Arad. Cat despre marginile de langa banda de urgenta - no comment, pana nu vezi nu crezi pericolul la care te expui. Se pare insa ca majoritatea romanilor au renuntat la exigenta si responsabilitate de dragul falei cu orice pret.
    2 1
  • Cum spunea si primul forum-ist la capitolul autostrazi lucrurile se misca la tronsonul orastie deva se lucreaza non stop.sunt din zona si fac naveta zilnic.
    1 0
  • Primul accident
    Ieri (duminica) pe intuneric era sa dea coltul unul. A ajuns intr-un sant de cativa metri unde s-a izbit de un utilaj (excavator) lasat acolo. Pe langa faptul ca n-au luat masuri sa n-ajungi prin santuri au mai si lasat acolo utilaje. Mostra de responsabilitate.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru