Avanpremiera Raliului Argentinei

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 27.03.2008
In acest weekend se va disputa Raliul Argentinei, a 4-a etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

Incepand de vineri, 28 martie, Campionatul Mondial de Raliuri va parcurge etapa cu numarul 4 a calendarului competitional.

Caravana WRC se va indrepta catre Argentina pentru etapa de raliu din America de Sud. Raliul Argentinei va avea cartierul general in Villa Carlos Paz, langa orasul Cordoba. Probele speciale care deseneaza itinerariul etapei sud-americane se impart intre cele disputate in campie, la nord de Villa Carlos Paz si cele care au loc pe drumurile din munti. Din pacate, anul acesta nu se va mai disputa spectaculoasa superspeciala din Buenos Aires, organizatorii invocand probleme de logistica.

Toate echipajele inscrise la start vor folosi, ca si in Mexic, pneurile Pirelli Scorpion in cele 21 de probe ale traseului. Raliul Argentinei masoara o distanta totala de peste 347 de kilometri, traseul fiind format din drumuri nisipoase presarate cu numeroase ochiuri de apa.

Argentina este cunoscuta pentru fanii WRC-ului ca locul unei etape extrem de spectaculoase, dominata de schimbari bruste de vreme si speciale foarte disputate.

Organizatorii preconizeaza ca in acest an pe marginea drumurilor se vor aduna aproximativ 1 milion de spectatori.

Marele favorit la victoria in Argentina se anunta a fi Sebastien Loeb, francezul de la Citroen fiind castigator in ultimii trei ani in acest raliu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru