Bentley: "SUV-ul nostru va avea motor W12 şi va fi liderul segmentului"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.10.2011
Şeful Bentley a declarat că SUV-ul pe care îl vor construi pe platforma lui Cayenne va fi echipat cu un motor W12 şi că va fi cel mai luxos model din segment.

Cei de la Bentley vor fi primii care vor introduce un motor pe benzină cu 12 cilindri într-un SUV de lux. Wolfgang Durheimer, şeful mărcii din Crewe, se declară deosebit de încântat de idee şi consideră că motorizarea le va arăta tuturor "cine este şeful". Motorizarea utilizată reprezintă succesoarea generaţiei actuale de W12-uri utilizată de gama Continental. Oficialul mărcii nu au specficat dacă vor oferi şi alte propulsoare, deşi Durheimer a declarat că ar dori ca spaţiul de sub capotă să fie suficient şi pentru un motor în V, în ciuda avantajelor oferite de construcţia "W".

SUV-ul va fi caracterizat de trăsăturile care au făcut celebru constructorul din Crewe: filosofia de design conservatoare, interiorul cătuşit cu piele fină şi lemn, precum şi motoarele puternice, pe benzină. Potrivit lui Durheimer, SUV-ul aşteptat în 2014 va fi cu mult peste spiritul premium afişat de Range Rover în prezent. Lansarea sa pe piaţă va fi însă programată, coincidenţă sau nu, în acelaşi moment cu debutul unui concurent direct: SUV-ul Lagonda al celor de la Aston Martin.

"Am o mare încredere în această piaţă, despre care cred că nu va resimţi atât de tare şocul financiar.", a declarat Wolfgang Durheimer, noul şef Bentley, responsabil în trecut pentru succesul obţinut de către Cayenne.

La câţiva ani de la lansare, SUV-ul Bentley ar putea primi motorul V12 TDI de la Audi Q7.

Motorul dezvoltă 500 CP şi are o cilindree de 6.0 litri. Unitatea este dezvoltată în baza propulsorului utilizat în Le Mans şi oferă performanţe spectaculoase. Potrivit estimărilor lui Durheimer, 99% dintre posesorii de Bentley deţin şi un SUV, ceea ce îl face pe acesta sigur că va exista cerere pentru acest gen de model. Şeful Bentley consideră că noul model le va oferi clienţilor Audi, Range Rover şi Porsche să facă un upgrade.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru