Bentley va lansa un SUV de lux pe platforma lui Cayenne

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.08.2011
Bentley cochetează cu ideea lansării unui SUV, bazat pe platforma lui Porsche Cayenne. Modelul ar urma să introducă şi primul diesel din istoria Bentley, TDI-ul V12 de provenienţă Audi.

Esential

1000 de Nm ar urma să aibă motorul diesel instalat pe SUV-ul Bentley.

După succesul înregistrat de Porsche cu SUV-ul Cayenne, un alt constructor de lux îşi îndreaptă atenţia asupra vehiculelor off-road. Este vorba despre britanicii de la Bentley, colegi de concern cu nemţii de la Porsche, care se gândesc, mai nou, să lanseze un SUV de lux, estimat la peste 150.000 de lire, echivalentul a peste 170.000 de euro.

Declaraţia a fost făcută de însuşi Wolfgang Durheimer, noul şef Bentley, responsabil în trecut pentru succesul obţinut de către Cayenne. "Am o mare încredere în această piaţă, despre care cred că nu va resimţi atât de tare şocul financiar."

SUV-ul va fi caracterizat de trăsăturile care au făcut celebru brandul din Crewe: filosofia de design conservatoare, interiorul cătuşit cu piele fină şi lemn, precum şi motoarele puternice, pe benzină. Potrivit lui Durheimer, SUV-ul aşteptat în 2014 va fi cu mult peste spiritul premium afişat de Range Rover în prezent. Lansarea sa pe piaţă va fi însă programată, coincidenţă sau nu, în acelaşi moment cu debutul unui concurent direct: SUV-ul Lagonda al celor de la Aston Martin.

Platforma viitorului Audi Q7 şi un diesel de 1000 Nm

SUV-ul Bentley va fi dezvoltat pe platforma MLB, existentă deja în portofoliul grupului Volkswagen şi destinată a găzdui viitoarea generaţie a modelului Audi Q7. De altfel, SUV-ul din Ingolstadt va furniza o serie de componente importante pentru modelul Bentley, având în vedere că noul şef al britanicilor a lucrat mult la dezvoltarea platformei MLB pe când se afla la Porsche.

Acelaşi Durheimer este unul din susţinătorii ideii de a folosi un motor diesel foarte puternic în gama Bentley.

Grupul VAG are deja în ateliere un astfel de motor în persoana unităţii V12, de provenienţă Audi, instalată pe Q7. De altfel, şeful Bentley a recunoscut că un cuplu motor de 1000 de Nm (atât cât oferă V12-le) ar fi potrivit pentru propulsia SUV-ului şi nu numai.

Alături de acesta, gama de motorizări a viitorului 4x4 va include şi o unitate W12, favorizată de pieţele unde dieselul nu este la foarte mare căutare. Volkswagen nu a oferit încă undă verde proiectului, deşi Bentley este convins 100% că nu vor exista piedici în calea intenţiilor sale de a naşte un SUV.

via | autocar

Comentarii (5)

  • ?
    pai de ce sa dai 170 pe un q7 cand el costa 50 pt a fi aristocrat (cocalar aristocrat cu guta) o sa vedem in ro fara griji .............si urmeaza baby continental pe platforma de golf sau pasat cu 3.0 tdi se stie
    6 8
  • ?
    de ce stergeti comentarile nu avem voie de libera exprimare
    si ce am zis de sa dai 170 pe un q7 cand el face 50
    0 10
  • Deci dupa parerea ta este doar un simplu "copy-paste"?!Se mai schimba sigla si ici colo tabla si gata!
    1 0
  • ****
    de ce nu ???daca toata lumea cere un suv .....bentley vrea si ei un suv pentru clienti lor
    1 1
  • Ii dau dreptate lui Druheimer cu privire la introducerea unui diesel. E nevoie de un motor cu un cuplu sanatos pentru a misca un SUV si ma indoiesc ca 1000Nm nu ar fi suficienti3, motorul acela fiind o bijuterie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru