Bertone n-a mai fost vandut si va da faliment

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 31.01.2008
Scandalul din sanul familiei Bertone a dus la blocarea vanzarii companiei si la apropierea falimentului.

Esential

95 de ani de activitate sunt consemnati pana in prezent in dreptul companiei Bertone.

Casa italiana Carozzeria Bertone este recunoscuta pentru modelele sale exclusivite produse de-alungul a 95 de ani de existenta. Cel mai probabil, luna viitoare compania isi va incheia activitatea.

Vremurile grele pentru Bertone pareau sa se fi incheiat cand Domenico Reviglio , seful si fondatorul grupului italian Gruppo Prototipo, era anuntat noul proprietar al companiei. Tranzactia nu a fost validata de tribunalul italian si Reviglio a declarat ca renunta la achizitie. „N-am nicio intentie sa ma implic in razboaie legislative”, a declarat atunci Domenico Reviglio.

Justitia italiana a blocat tranzactia deoarece Lilli Bertone a incalcat legea, vanzandu-i lui Reviglio actiuni pe care nu le controla efectiv. Fiicele doamnei Bertone, Barbara si Marie Jeanne si-au actionat mama in instanta pentru vanzare fara acceptul lor a actiunilor si au cerut oprirea tranzactiei.

In urma acestui episod neplacut, compania Bertone s-a adancit si mai mult in criza financiara si se astepata ca luna viitoare legendara casa auto italiana sa devina istorie, din cauza declararii falimentului si incetarii activitatii.

Taguri: Bertone

Comentarii (1)

  • istorie
    Daca erati niste redactori cu adevarat pasionati de automobil, poate mentionati si voi citeva din realizarile casei Bertone. Lamborghini Countach e cel mai cunoscut, dar au fost multe masini de serie mare desenate la Carozzeria Bertone.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru