Beru f1systems a creat cea mai avansata bicicleta din lume

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.02.2010
Cea mai avansata bicicleta din lume se numeste Beru Factor 001 si are un pret de pornire de 25.000 de euro. Fiecare exemplar este fabricat intr-o saptamana de sase ingineri care lucreaza si in Formula 1.

Inginerii de la Beru f1systems au creat cea mai avansata bicicleta din lume, care este construita de mana de ingineri care lucreaza in Formula 1. Odata cu tehnologia si materialele investite in aceasta bicicleta, pretul de achizitie este si el ridicat, un exemplar Factor 001 avand un pret de pornire de aproximativ 25.000 de euro. Sase ingineri extrem de talentati lucreaza o saptamana pentru a construi si ajusta un exemplar.

Beru Factor 001 are un cadru de tip monococa realizat din fibra de carbon, care este realizat in functie de dimensiunile proprietarului. Astfel, fiecare client va avea o bicicleta creata special pentru el. Bicicleta Factor 001 nu corespunde cu multe reguli din ciclism, ceea ce inseamna ca modelul nu are voie sa concureze, dar inginerii au putut sa obtina un echilibru intre acceleratie si stabilitate. Fiecare client poate cere ca numele sau sa fie gravat pe ghidon, ca un semn suplimentar al personalizarii acestei biciclete.

Sistemul de franare al acestei biciclete este hidraulic, iau cadrul contine numerosi senzori, cabluri, baterii si numeroase alte elemente. Echipamentele aditionale furnizeaza informatii despre ergonomie, biometrie, forte fizice si factori de mediu.

Toate aceste date sunt afisate pe LCD-ul montat pe ghidon, dar pot fi transferate si pe un computer pentru analiza. Bicicleta este disponibila si cu frane din carbon, iar schimbatorul de viteze este un Schimano Di2. Versiunea echipata cu echipamente electronice are un pret de pornire de 31.162 de euro.

Via | WorldCarFans

Comentarii (28)

  • o intrec cu tohanu lu bunicu
    15 28
  • prosteala
    Cat de prost tr sa fii sa dai atatia bani pe asa ceva,si peunde sa o folosesti.prin Romania nu-i mare lucru sa-ti iei o ranga pe carca si sa-ti fure''bijuteria".De fapt unele lucruri pe lumea asta sunt facuta doar sa scoata bani multi de la fraeriii care au prea mult.
    16 33
  • vrajeala
    nu vad ce are diferit troaca asta fata de o bicicleta normala,ca principiu vorbesc si nu ma refer la materiale tot 2 pedale un lant 2 roti etc,.chiar nu ma intereseaza cand ma dau cu bicicleta daca e facuta de SASE INGINERI care lucreaza in formula 1 sau de un chinezoi care lucreaza intr-o hala plina de igrasie.
    16 30
  • marketing
    ce face si marketing-ul din noi,cea mai avansata bicicleta din lume de parca are decolare verticala si propulsie atomica ce mai,dar care de fapt nu corespunde multor reguli din ciclism ,atunci unde dracu e avansul .i-mi e frica sa ma gandesc unde o sa ajungem in viitor cu marketing-ul asta ,o sa ne vanda biciclete si o sa ne spuna ca de fapt am cumparat nu stiu ce masina super sport.
    12 28
  • Pai da
    Nu e fraer cel care vinde , e fraer cel care cumpara !
    11 29
  • paun ozun
    Am mai auzit de bicicleteBmw,Peugeot sau Mercedes,dar pe langa javra asta aratau de 2 ori mai bine si aveau si preturi decente 4-5000e Asta e si urata si ineficienta si scumpa.daca aflati identitatea primului cumparator sa o faceti publica ca sa stim si noi cum arata un prost de mare clasa.
    8 29
  • BOGDAN
    Pentru Richie Rich
    Cand te da banii afara din casa mai dai si pe asa ceva. In 2010 cand majoritatea oamenilor nu isi permit nici un logan de 5900E sa vina cu o asemenea bicicleta mi se pare foarte oportun.
    5 5
  • un mizilic
    pt un om bogat 25k = o eugenie, nu inteleg de ce puneti problema "in romania bla bla......", bicicleta asta e facuta pt colectionari, miliardari in euro nu pt un roman cu 300 de euro salariu, ma bucur ca au facut aceasta bicicleta, nu tr sa gandim asa, daca toti gandeau ca voi priobabil si acum mergeam cu bicicleta aia de lemn inventata de Karl Drais, gandire de roman
    28 3
  • Mita biciclista
    Tocmai vroiam sa-mi cumpar dar am vazut ca nu are ghidonul si pedalele cu Svarovski si nici lcd-ul ala nu-i de la Sony asa ca m-am sucit
    10 24
  • Cristian Ceobanu
    Pe langa faptul ca au postat si internauti ce nu stiu sa scrie, mai se baga si ca musca in lapte. Aceasta bicicleta este un varf tehnologic, nu este pentru mase. Se fac chiar daca nu sunt acoperite costurile de fabricatie prin vanzarealor. Se fac tocmai pentru a demonstra capacitatile de executie sau inovatie ale unui manufacturier.
    Eu personal ma bucur ca romanii cumpara si biciclete de 800-1000 Euro si mai sunt si oameni care nu iau doar ce este mai ieftin.
    29 3
  • daca nu sunteti macar pasionati de ciclism, de ce va mai dati cu parerea? Daca banii nu ar fi o problema, as cumpara-o. Pentru ca imi place ciclismul si pentru ca ..... mi-as permite cea mai buna bicicleta that money can buy.
    29 4
  • ptr castravetele
    murat
    la mintea ta ai cumpara si un polo la 20 de mii ca e vw, nu poti sa ai pretentii de la o persoana care afirma ca vtec sunt motorizari diesel.
    5 28
  • Mita biciclista
    @Castravetele
    exact pt din astia ca tine este facuta bicicleta asta ,"bcicleta Factor 001 nu corespunde cu multe reguli din ciclism ",mara pacat ca nu ai bani aveau si astia pe cine sa prosteasca in Romania.
    3 28
  • o carca de bani
    Pentru pista sau pentru sportivi de performanta da!
    Insa 25.000 euro - nu!
    D-le Toma, macar un cuvant despre pedale, ca nu sunt in poze!
    Overall, in afara de cadru - ce are o forma ... mai ciudata - exista in serie cam totul.
    2 22
  • @Mita biciclista si obsedatul
    Nu corespunde cerintelor ciclismului competitiv, daca ai trage cu ochiul pe acolo ti-ai da seama despre ce vorbesc. Nu am vazut atatea comentarii nici la stiloul de 10.000 euro de la Bugatti. Daca va scoateti capetele din fund si rageti o gura de aer proaspat poate va revine vederea si veti putea citi: BICICLETA E FACUTA PENTRU CEI CE IUBESC SPORTUL SI SI_O PERMIT. La fel cum daca ai avea o suma consistenta de bani ti-ai cumpara un Pagani sau un Ferrari, la fel de bine ti-ai cumpara cea mai buna bicicleta de pe piata. Cum puteti fi asa ingramaditi?
    25 6
  • frantz
    comenatatori de duminica...
    @castravetele: esti dus cu pluta amice, ferrari sau pagani chiar sunt cele mai bune in clasa lor, pe langa jegul asta distrus de bicicleta care nici macar suspensii nu are... e o diferenta! pentru toti ceilalti papagali care comentati ca fraierii pe aici luand apararea hidoseniei, va zic un singur lucru: LINISTE!, ca am avut bicicleta de 8.000 euro si chiar stiu ce inseamna!
    4 33
  • Am dat si eu comanda de vreo 3.

    Snobism pur.
    3 25
  • asta o sa fie viitoarea bicicleta a politistilor din romania, la fel ca si loganul de 70000 euro
    2 2
  • @frantz
    panarame
    unde ai auzit tu ca o bicicleta buna are suspensii? Esti cam prost de felul tau daca ai dat 8000 euro pe o bicicleta si nici atata sa nu stii...
    31 4
  • frantz
    ssstttt, liniste va rog...
    mai sus debiteaza un papagal despre care va vorbeam in primul comentariu :) sa-l ascultam pe marele om!
    3 32
  • NeoGalaxy
    Are sistem de franare hidraulic si unii nu-si dau seama de ce nu are suspensii.... Mda... ce sa le faci :)
    26 3
  • frantz
    @NeoGalaxy
    neo baietas, tu pareai un pic mai dezghetat da vad ca probabil te-au afectat gerurile din ultima perioada :) te impresioneaza franele hidraulice amice??? iti pot vinde o bicicleta cu frane hidraulice la doar 1.400 de euro. esti interesat?
    4 30
  • NeoGalaxy
    @frantz: Sunt modele si mai ieftine de 1400 euro cu frane hidraulice. Totusi nu inteleg problema ta. Bicicleta de mai sus este o bijuterie tehnica, nu trebuie sa-ti placa, nu trebuie sa o comperi si mai ales nu trebuie sa fi de acord cu producerea ei :)

    Si nu aveam nimic cu tine, asa ca nu vad ce te deranjeaza la idea mea :)
    25 1
  • @NeoGalaxy
    ok
    ... cu siguranta ca sunt modele mai ieftine cu frane hidraulice! eu vorbeam de un model decent totusi, care pe langa franele hidraulice mai are si alte fineturi... cunoscatorii stiu! in aceeasi ordine de idei, o finete a tehnicii mi se pare inacceptabil sa nu inglobeze toate tehnologiile dispponibile la momentul actual, inclusiv suspensii, chiar daca nu este model mountain-bike ci de strada... nici eu nu aveam ceva cu tine, nici nu am, mesajul a fost ironic ca un raspuns la ironia din mesajul tau anterior... "mda, ce sa le faci" ai scris measul ca si cum franele hidraulice ar fi mai importante ca o suspensie la o bicicleta..., asta m-a deranjat :)
    4 4
  • frantz
    @NeoGalaxy
    eu eram ala de mai sus, nu prea ma pricep la confuterele astea :)
    2 26
  • Multi profani
    @frantz. cind scrii ca o finete a tehnicii, recte o CURSIERA, trebuie sa inglobeze si suspensii hidraulice, consider ca esti paralel total cu lumea ciclismului. Dar pt cultura ta generala, te anunt ca exista o cursiera care are suspensii bazate pe elastomeri si se numeste Specialized S-Works Roubaix SL2.
    Si da, frinele or sa fie intotdeauna mai importante decit suspensiile, la o bicicleta in general si la o cursiera in special.
    Consider ca doar ai visat ca ai avut o bicicleta in valoare de 8000 euro si ti-o spune asta unul care practica ciclismul de 14 ani si care mai si detine o cursiera Wilier Triesina Cento Uno - Shimano Dura Ace in valoare de 7000 euro. Ca o completare, tot pt tine, am si o Kona Hei Hei Supreme - Shimano XTR, full suspension in valoare de 5500 euro.
    25 4
  • frantz
    papagal
    de duminica si asta de mai sus!
    3 27
  • marina
    eu cred ca mai tirziu citiva oameni vor avea si asa fel de bicicleta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru