Bicicleta Dacia, farsa Automarket de 1 aprilie

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 01.04.2008
Ziua pacalelilor nu a fost trecuta cu vederea de Automarket, care a aruncat o capcana in presa auto si nu numai.

“Bicicleta Dacia” este o pacaleala de 1 aprilie. Din pacate, bicicleta Dacia asa cum a fost prezentata de Automarket este doar o gluma destinata amuzamentului publicului iubitor de automobilism. Spunem "din pacate" pentru ca ar fi fost interesant ca producatorul roman sa lanseze o bicicleta cu performantele si caracteristicile celei prezentate de noi.

Un numar foarte mare dintre cititorii nostri au fost incantati de capcana intinsa, fiind la inceput intrigati de noutatea bizara si neasteptata si realizand ulterior cu totii ca este vorba doar de o gluma. Desigur, un numar insemnat de useri au fost atat atat de incantati de veste incat au uitat de semnificatie zilei, in aceeasi masura in care au fost destule voci carcotase care au criticat din start produsul spunand ca nu are calitate. Gluma si nu prea, ca sa citam din unele comentarii, nu trebuie uitat ca marii producatori europeni ca Peugeot, Renault, Mercedes sau BMW sunt si producatori de biciclete.

Lumea mare a automobilismului nu inseamna doar a fabrica masini bune ci si a raspunde unor necesitati cotidiene si sociale. Pe de alta parte, demersul Automarket in cazul “bicicleta” a cautat sa reprezinte si o alternativa, fie ea si imaginara, la problemele de transport existente pe plaiurile autohtone. Mercedes si BMW fac biciclete pentru ca se vand, iar ele se vand pentru ca lumea circula cu astfel de mijloace de trasport.

Necesitatea fluidizarii traficului tot mai aglomerat, cat si problemele tot mai grave ale incalzirii globale fac din bicicleta poate cea mai insemnata alternativa pentru centrele urbane aglomerate.

Gluma noastra a fost, de altfel, gustata atat de membrii echipei de comunicare Dacia, care au fost si ei surprinsi de farsa, cat si de redactiile televiziunilor din Romania care ne-au contactat pentru ca Automarket sa le ofere mai multe detalii despre noua bicicleta. Pentru a va edifica cele spuse pana acum va citam din cateva comentarii sugestive la stirea Automarket despre Bicicleta Dacia de 1000 de euro.

Daca este asa cum se spune in articol, felicitari celor care au venit cu ideea! A venit momentul sa intram si noi in rand cu lumea civilizata. E nevoie de un exemplu sa ne faca sa renuntam la masini si sa mergem mai mult cu bicicleta”, spune Cristina.

Pot spune cu siguranta ca anumite firme mari producatoare de masini isi pun emblema in scop promotional si pe biciclete. Si aici BMW este cel mai bun exemplu”, este opinia lui Sambo, care ataca chestiunea din punctul de vedere al pietei auto care produce si biciclete.

Daca e real mi se pare o idee foarte buna, toata lumea isi cumpara masini cat casa ca sa se deplaseze de acasa la locul de munca si inapoi", comenteaza al3csys.

Nu ar fi deloc o idee proasta daca Renault, la nivel global, ar decide intrarea si pe acest segment, sub brandul Dacia.

Invenatatorii glumei au pozitionat ideal "bicicleta Dacia" si ca pret si ca target (oamenii de afaceri) si au identificat si o nevoie relevanta pe care ar rezolva-o (traficul aglomerat). Cei care nu s-au pacalit sunt de fapt cei pacaliti, pentru ca ideea ar fi geniala”, ne spune Paul Stefanescu.

P.S. Automarket le multumeste tuturor celor care au participat, voit sau nu, la farsa noastra. Printre acestia se numara, evident, cei care au specificat sursa informatiilor si a fotografiilor (ziare.com , euroavocatura.ro) sau cei care nu s-au obosit sa faca acest lucru, asumandu-si farsa involuntar (prosport.ro , roon.ro , autospot.ro , infoportal.ro, atac-online.ro , studentie.ro ) . Un 1 aprilie fericit tuturor!


ALTE FARSE APARUTE IN PUBLICATIILE AUTO INTERNATIONALE IN 1 APRILIE

1. Kia a dezvoltat Kee_wii, o versiune contolata wireless a conceptului Kee (Carscoop)
2. Renntech Smart 7.22, versiunea de oras a supercarului McLaren SLR 722 (Autoblog)
3. Seat a prezentat vopseaua care preia culorile ambientului (Worldcarfans)
4. Opel Corsa Pick-up, o versiune exclusiva a lui Corsa pentru Africa de Sud (Jalopnik)
5. BMW a inventat jantele din aliaj anti-urina de caine (Metro.co.uk)

Comentarii (29)

  • :))
    ........si chiar imi placea bicicleta! poate ca undeva la birourile Dacia i s-a aprins cuiva un beculet! cu putina reclama de genul trafic aglomerat, reducerea poluarii etc., chiar ar face vanzare! pace!
    1 0
  • asta a fost din start pacaleala macar daca era un pret de 100 de euro poate mai credea lumea da 1000 euro pfff..... da interesanta ideea poate intr-o zi o sa devina realitate ca cum merge treaba cu taxa de poluare si traficul poate o sa fie real
    0 0
  • bravo celor de la automarket.ro, tocmai ma ofticam ca mi-am cumparat bicicleta si ar fi fost interesant sa am o una de marca Dacia :))
    0 0
  • gabriela
    multam de "pacaleala".ne-am prins de ea, suna atat de bine incat nu am putut-o lasa decat pe prima pagina (www.newsreport.ro). pana si oameni din celelalte redactii s-au aratat interesati :))
    0 0
  • :))
    pacalela dar e o ideie pentru dacia :))))
    0 0
  • FRUNZA
    ..TARE..
    :) BINE ASA..
    0 0
  • omg!!!
    nu m-as fi prins vrodata! :O
    0 0
  • Stephan
    VAI VAI
    chiar vorbeam ieri cu mai bulti bosorogi cu tohan si leam zis de ea ... toti uimiti.... vai felicitari ... oricum cea mai tare tapa care am luato ieri ( pe langa aia ca or adus aparatu de tuns in clasa sa ma tunda)
    0 0
  • Ioan "Dakoroman" OASA
    Bicicleta Dacia- DAKOROMAN DRIVE SYSTEM
    Sanatate !Ma numesc Ioan OASA, Sydney, Australia.Am inventat DAKOROMAN DRIVE SYSTEM, aplicat pe o singura roata: D= 10 cm...65-70 cm. Solutie ideala pentru FOLDING/ PORTABLE/ CONVERTIBLE Human Powered Vehicles on wheels/ roti.Folding unicycles/ bicycles/ tricycles,tandem, recumbents, etc, necesita un nou tip de drive system, diferit de cel clasic de pe piata.Unul dintre prototipuri, un 6 in 1, folding/ convertible/ portable, ca unicycle/ BMX bicycle/ recumbent/ tandem/ chair= scaun/ push scooter, deci 6 produse in unul 1.Poate fi luat in avion ca bagaj de mina/ vezi limitele internationale, suporta 150 kg rider/ biciclist, fast product = rapid, greutatea maxima= intre 4 si 5 kg, roti D= 30 cm/ diametru.Nenumarate alte produse pot fi fabricate, nomitorul comun fiind DAKOROMAN DRIVE SYSTEM.Pentru mai multe informatii, va rog contactati-ma la email: dakoroman@yahoo.com P.S.- M-as bucura enorm ca o firma din Romania sa fabrice produsele DAKOROMAN, cine este interesat, va rog, cu mare placere.Chiar si o intreprindere mecanica "obisnuita" poate fabrica DAKOROMAN COMPONENTS= inima oricarui produs.
    0 0
  • foarte tare
    .... si eu care am trimis mass prietenilor :))
    0 0
  • marcel
    bicicleta
    beton...a fost tare,desi nu ar fi rea doar pretul e prea...tare.oricum,felicitari.
    0 0
  • SUPER!
    FELICITARI! SUPER PACALEALA!
    0 0
  • bicicleta
    ne-am prins :))oricum a fost buna!
    0 0
  • Prostia umana
    Ii rau sa fiti asa de prosti, asa-i?! Asa de "surprins" am fost cand ati zis ca-i o farsa, nici nu ma gandeam....
    0 0
  • axxelbe
    Mare pacat! Dar, poate...
    Chiar ma gandeam sa o cumpar! Imi faceam planuri cum sa strang banii... Cu traficul din ce in ce mai dificil, ar fi o investitie buna... si sanatoasa! Insa, asa cum zicea si ddd, poate undeva la Dacia s-a aprins un beculet.Pe de alta parte, chiar ma prins gluma si ma gandeam ce miscare de imagine au facut cei de la Dacia! Eram chiar mandru ca avem oameni care sa faca asa ceva. (A fost ceva care totusi mi-a trezit niste intrebari: branduirea violenta a aproape tuturor elementelor bicicletei! Cam ciudat, nu? :) )Felicitari pt creatorul/-ii bicicletei! Arata chiar bine.
    0 0
  • uf!
    Bine ca am fost putin sceptica atunci cand am citit articolul, ca altfel o furam.Ma gandeam:"mai, chiar asa sa fie?".Asa ca nu m-am mirat cand am aflat ca e o pacaleala.
    0 0
  • ovidiu
    bicicleta Dacia
    eu personal "am inghitit galusca" si am convins si pe toata lumea din jur, ba am facut si comparatii cu producatorul de biciclete Martin :)
    0 0
  • gogulescu
    bicicleta :))
    Este o bicicleta Mercedes-Benz din acest motiv are pretul de 1000 E. Oricum nu as da banii pe asa ceva care sa stiu k e facuta de DACIA. Poate ar fi in stare sa faca o bicicleta k masinile nu prea le ies si chiar dak ar face-o ar arata probabil k un Tohan sau Pegas reloaded:). Arata bine k e facuta de nemti.
    0 0
  • asdasd
    asdasd
    ce suferiti ma atat?ca vau ars pe toti:))
    0 0
  • cool
    mi-a placut, am pierdut cateva minute sa vad in detaliu despre ce e vb. la anu reveniti cu ceva nou va rog..." Citroen revine in Romania cu un nou Oltcit !!! ... " sau ceva de genu :))
    0 0
  • marius
    bicicleta
    E bina sa mai zambim, sa conmbinam stirile serioase cu o glumita pe ici pe colo.
    0 0
  • flaviu
    :)
    f.buna farsa baietzi..pe langa asta a-ti mai scos in evidentza cat de penebili sunt unii jurnalishti ;)
    0 0
  • Smoker
    TARE
    prea tare :))
    0 0
  • bla bla
    bicicleta....
    buna pacaleala ! si unde mai pui ca o mai dadea la pachet cu sandero....:)) :))
    0 0
  • nelutzu
    1 aprilie
    vai ce comici sunteti faceti pacaleli de 1 aprilie nu mai pot de ras:))...dao incol de treaba si voi incepeti ca toti retardati de la TV cu farse
    0 0
  • YMihai
    pacaleala
    am muscat galusca insa partial. Chiar ma gandeam cum de toti acei oameni neplatiti de la Dacia ar incepe sa construiasca si biciclete.Ati pus aceasta stire doar ca sa fiti in ton cu alte siteuri de profil mult mai profesionale sau din lipsa de stiri ???Oricum a fost buna...
    0 0
  • .
    Sunteti niste prosti, vai de revista voastra. Gluma asta ati gandit-o la un pahar de bere la o terasa cu manele??
    0 0
  • Plesa Claudiu
    felicitari !
    Felicitari Echipei Automarket pentru frumoasa pacaleala de 1 Aprilie. Lucrez la o companie care vinde autoturisme Dacia si deja incepusera sa vuiasca lucrurile. Va felicit pentru ideea dvs geniala.
    0 0
  • Hmmm!!!
    Ce gluma de sofer de autobaza!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru