Bicicleta electrică Audi şi Q3 Red Track - surprizele Festivalului Worthersee 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.05.2012
Audi va expune la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Worthersee trei concepte bazate pe actualul Q3 şi o bicicletă electrică din fibră de carbon.

Luna mai are o semnificaţie anume în calendarul posesorilor de Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat. Clienţii şi fanii celor patru branduri reunite sub umbrela părintelui VAG se întâlnesc anual pe malul lacului Worthersee din Austria, de unde şi numele întâlnirii.

Anul acesta, ediţia cu numărul 31 a Festivalului de la Worthersee se va desfăşura între 16 şi 19 mai. De la adunare nu vor lipsi nici constructorii, care încearcă să răsplătească fidelitatea fanilor cu diferite concepte inedite sau cu versiuni speciale ale modelelor deja existente.

Audi nu vrea să facă excepţie nici anul acesta şi a anunţat deja lista premierelor pe care le vom vedea la Worthersee. Constructorul din Ingolstadt va expune pe malul lacului austriac trei versiuni concept ale actualului Q3 şi prototipul unei biciclete electrice.

Bicicleta electrică Audi - 3 cai putere şi 250 Nm

Acesta din urmă este un studiu de design care beneficiază de roţi de 26 de inch, făcute din fibră de carbon, cu o greutate de numai 60 de grame. Bicicleta dispune şi de un cadru construit din acelaşi material, care cântăreşte de asemenea foarte puţin, adică 1600 de grame.

Propulsia este asigurată de un set de pedale, dar şi de un motor electric, poziţionat în partea inferioară a cadrului, capabil să livreze până la 3 cai putere şi 250 Nm.

Unitatea electrică este ţinută în viaţă de o baterie litiu-ion de 5 kilograme, inclusă de asemenea în cadru. Chiar şi aşa, greutatea bicicletei este de numai 21 de kilograme.

Motorul electric îi permite biciclistului să opteze pentru mai multe moduri de rulare. Pe lângă cel clasic, în care se poate folosi doar de pedale, există şi modul Pedelec, care permite atingerea unei viteze de 80 de km/h pe o distanţă curpinsă între 50 şi 70 de km.

Există şi un mod pur electric eGrip, unul Wheelie, atunci când o roată este în aer, şi nu în ultimul rând modul Training, care ajută la menţinerea unei viteze constante atunci când vă deplasaţi contra vântului sau urcaţi un deal. Pe lângă trenul de propulsie electric, bicicleta vine şi cu nouă trepte de viteze hidraulice, frâne aplicate de asemenea hidraulic şi un computer de bord amplasat în partea superioară a cadrului.

Audi Q3 Red Track - concept de 340 CP

Alături de bicicleta electrică, Audi va expune şi trei concepte ale actualului Q3. Este vorba despre prototipul Q3 RS, care anticipează o viitoare versiune de performanţă, şi de ediţia Jinlong Yufeng, expusă recent în cadrul Salonului de la Beijing.

Lista va fi completată de conceptul Red Track, o reinterpretare europeană a mai vechiului Q3 Vail, expus în ianuarie la Detroit.

Ediţia se adresează celor pasionaţi de sporturile de iarnă şi de munte în general, fiind echipată cu suporţi speciali pe acoperiş.

La nivel estetic nu s-au schimbat prea multe lucruri. Culoarea pentru caroserie este un roşu Energy, iar inserţiile sunt fie vopsite într-un gri opac, fie sunt din aluminiu strălucitor. Nu lipsesc grila supradimensionată, barele de amarare de pe acoperiş, dotate şi cu lumini LED, bosajele mai largi cu 40 de mm şi pragurile laterale. Look-ul este completat de o suspensie cu 30 de mm mai înaltă, de jantele de 20 de inch şi de pneurile cu dimensiuni de 255/45.

În interior, motivul roşu şi negru este reluat la nivelul tapiţeriei din alcantara şi piele. Sub capotă se va regăsi acelaşi motor TFSI cu cinci cilindri de 2.5 litri, modificat pentru a oferi 340 de cai putere şi 450 de Nm, cu puţin peste cei 318 CP ai versiunii Vail de la Detroit. Ansamblul este gestionat cu ajutorul unei transmisii S-tronic şi al unui sistem de tracţiune integrală quattro.

Cu resurse apropiate de cele ale modelelor RS3 Sportback şi TT-RS, Q3 Red Track promite o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 5.4 secunde şi o viteză maximă de 263 km/h.

Comentarii (3)

  • mai multe poze cu masina decat cu bicicleta..buna treaba faci o bicicleta si prin intermediul ei faci reclama la masina!! sunt curios cum stai pe ea ca pozitia e f ciudata sau paote in picioare! oricum pretul va fi pe masura...cat un logan nou!
    18 8
  • vendetta
    concurs
    Pentru cei care vor casca unui campion, se ofera casca campionului de motociclism viteza Catalin Cazacu: http://danvoiculescu.net/blog/2012/05/tinerii-si-casca-campionului/
    0 14
  • @edi80
    ajustable seat

    uita-te cu atentie la pozele 48 si 60...e facut foarte interesant biciclu
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru