BMW neagă orice colaborare de ordin tehnic cu Fiat

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 05.02.2011
Oficialii BMW au negat orice colaborare cu Fiat în ceea ce priveşte dezvoltarea următoarei generaţii a lui Mini. De asemenea, germanii au negat şi o viitoare achiziţie a brand-ului Alfa Romeo.

Oficialii BMW au dat publicităţii o serie de declaraţii prin care prezintă situaţia cu grupul Fiat. Friedrich Eichiner, directorul financiar BMW, a declarat că brand-ul bavarez nu va semna niciun acord cu italienii în ceea ce priveşte dezvoltarea comună a viitoarei generaţii MINI. "Un Mini construit pe o platformă Fiat, nu ar mai arata ca un Mini", a declarat oficialul german.

De asemenea, declarţiile constructorului bavarez duc şi la anularea zvonurilor conform cărora cele două companii ar fi colaborat la proiectul pentru dezvoltarea modelelor Isetta şi Topolino. În cadrul lansării oficiale a noului Seria 6 Coupe din Africa de Sud, acelaşi Friedrich Eichiner a negat orice interes al brand-ului german pentru constructorul italian Alfa Romeo, în ciuda relaţiilor excelente dintre cei doi producători. Conform declaraţiilor germanului, atât Alfa Romeo, cât şi BMW au acelaşi public ţintă din sectorul premium.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Ce bine era daca achizitionau ALFA. Cu MINI si RR au reusit. Pacat .
    4 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru