BMW si Mini aduc noul M3 si Clubman la SIAB

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.10.2007
Daca BMW va iesi in fata prin formele sportive ale noului M3, la Mini totul se joaca pe cartea breakului Clubman.

Unul dintre cele mai vizitate standuri de la SIAB va fi, cu siguranta, cel al germanilor de la BMW. Iar in 2007, vizitatorii SIAB vor avea si motive sa treaca pe la constructorul munchenez: Noul M3, Seria 1 coupe, Seria 6 facelift sau versiunea break a lui Mini, Clubman, vor face parte din arsenalul bavarezilor la SIAB.

Noul BMW M3 coupe este replica de sosea a conceptului prezentat de germani in primavara acestui an la Geneva. Sportiva vine cu un motor V8 de 4.0 litri si 420 CP, cu suspensii modificate, acoperis din fibra de carbon si cutie de viteze manuala in sase trepte. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4,8 secunde. Consumul mediu estimat este de 12,4 litri la 100 km.

La cativa metri mai departe, BMW vine cu un alt coupe: cel al Seriei 1. La exterior, modelul impresioneaza prin liniile line, noile blocuri optice spate de tipul LED si prin eleronul incorporat al portbagajului. La interior clientii vor putea opta intre doua variante de tapiterie din piele Leatherette si Boston si vor dispune de radio prin satelit, interfata Bluetooth, conexiune externa pentru player MP3, USB, iPod sau iPhone.

Adevaratele modificari se vad insa sub capota, unde BMW va oferi o gama larga de motorizari. Printre altele, vor exista doua motoare de 3.0 litri pe benzina care se vor regasi pe 128i si pe 135i.

In sfarsit, sub sigla BMW va aparea la SIAB versiunea facelift a Seriei 6 coupe si cabrio, care se prezinta in fata publicului cu cateva schimbari minore la nivel estetic si cu o noua versiune, 635d, care vine cu motorul diesel de 3.0 litri bi-turbo cu sase cilindri in liniecare dezvolta 286 CP si 580 Nm.

Nu in ultimul rand, romanii vor avea ocazia sa vada pe viu controversatul Mini Clubman, care de la aparitia imaginilor oficiale pana la lansarea oficiala de la Frankfurt a starnit discutii aprinse intre fanii conservatori ai Mini si iubitorii liniilor noi. Mini Clubman va putea fi admirat, alaturi de celelalte versiuni ale companiei germano-britanice, in standul propriu la salonul bucurestean.

Comentarii (4)

  • Asa este OK!
    0 0
  • Iulian
    Mini...
    Au venit BMW cu dricu' la SIAB... Bine ca nu-i vopsit negru :))
    0 1
  • efdssa
    Miini
    Nu e adevarat.Este cu foarte putin mai lunga decat modelul hatch. Iar masina este foarte frumoasa
    0 0
  • dak esti sarac e dric dak esti bogat e super masina are doar 420 cai si faci de rusine multe masini
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru